"Leveszem a sapkám, ha a muszlim nők is leveszik a fejkendőjüket"

2023. szeptember 23., szombat




Egy egyetemi hallgató esete remekül rávilágít napjaink kettős mércéjére? Mi erről a véleményed? Szerinted is igaza van? Akkor OSZD MEG másokkal is!

Hatalmas port kavart Caroline Powwll esete a Greenwich Egyetemen, mely a nemzetközi hírekbe is bekerült, és sokat foglalkoztak vele.

A 39 éves nő már egy ideje az egyetem hallgatója volt. Egy napon aztán az egyik előadáson arra kérték, hogy vegye le a sapkát, amit hord.

Caroline válasza azonban alaposan meglepte mind az előadást tartó tanárt, mint a diákokat, és a körülötte ülőket.

Ő ugyanis azt mondta, hogy csak akkor veszi le, ha a muszlim nők is leveszik a fejkendőjüket.

Állítólag a lánynak már többször szóltak, hogy az egyetem területén ne hordjon sapkát. Caroline annak ellenére, hogy tiszteletben tartja a muszlim nőket, és nincs is baja velük, igazságtalannak tartja a dolgot.

Ezért is döntött úgy, hogy csak akkor veszi le, ha a muszlim nőktől is megkövetelik ugyanezt.

Szerinte ez tipikusan a kettős mérce negatív példája. Amikor egyes csoportokra nem vonatkozik ugyanaz, míg egy másik csoport számára már nem alanyi jog.

"Szeptemberben kezdtem. Azóta többször megállítottak az egyetem területén, hogy szíveskedjek levenni a sapkámat. Ez egy egyszerű fekete bőrsapka. Hozzátartozik az identitásomhoz, akárcsak a muszlim nőknél." - nyilatkozat egy újságnak.

"Le kell vennie biztonsági okokból." - kapta a választ állítása szerint, holott a mögötte elhaladó muszlim tanulótól ugyanezt nem követelték meg fejkendőjével kapcsolatban.

Caroline Powell esete mint cseppben a tenger, tartalmazza az egyes kisebbségekkel, társadalmi csoportokkal való kivételezést.

Hangsúlyozzuk, ahogyan Caroline is: nem a muszlimokkal van alapvetően, hanem azzal, hogy kettős mércét alkalmaznak a nyugati államok rendszerei, és ezt teszik saját állampolgáraik rovására másokkal szemben.

Ha szerinted is jogos Caroline kérése a muszlim nők fejkendőjével kapcsolatban, és a szabályok egyenlő betartására, akkor OSZD MEG te is ezt a cikket!

érdekes hihetetlen érdekesség feltáró


Megtekintések száma: 105083





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet