Lucifer volt az emberiség megmentője, Isten pedig egy zsarnok? A Bilbia 98%-a hazugság?

2023. június 26., hétfő




Új értelmet nyerhet a fényhozó legendája, mely az egész egyház tanítását romba döntheti.

Lucifert szinte kivétel nélkül minden kultúrában a gonoszként azonosítják, és tartják számon a világon.

Azonban egy kifordított – a cikk végére pedig láthatod majd, hogy mennyire egyáltalán nem kifordított – elmélet szerint mi sem áll távolabb az igazságtól. Ugyanis Lucifer maga volt a fény az emberiség számára egy értelmezés szerint.

Az emberek szövetségese, aki kirántott az emberiséget a sötétségből.

Meghökkentő szavak, hiszen a Sátánt mindig is az emberiség, és a világ legfőbb ellenségeként írta le a Biblia. De ki mondta, hogy itt a Biblia a mérvadó?

A Biblia ugyanis köztudottan a niceai zsinaton előre beválogatott, kiszortírozott könyvek és evangéliumok összességéből állt össze, amit a nagyságos urak a saját nézeteik mentén „fésültek egybe”.

A Bibliában ugyanis nem maradhatott logikai ellentmondás, és szükség volt rá, mint egyfajta erkölcsi fékre az emberiség életében. A Biblia számos olyan bizonyítottan létező evangéliumot kihagyott, melyek Krisztus alakját egy picit is árnyalták volna.

A Messiásnak ugyanis tökéletesnek kellett tűnnie, hogy a történet kerek legyen, és az általa hozott áldozat az emberek számára egy követendő hitrendszert támasszon alá.

Ezért a Biblia nem tekinthető ilyen szempontból mérvadónak. Olyan iratok maradtak ugyanis ki a Szent könyvből, mint a Jézus halandóságára utaló momentumok, vagy az, hogy Jézusnak felesége is volt.

Valójában Lucifer ténylegesen egyfajta fényhozó volt az emberiség számára. Azért lett végül bukott angyal, mert a tudás fájáról megkísértette az embert.

Valójában az embert bevezette a tudományba. Talán nem véletlen, hogy ördögtől való dolognak tartották sokan a középkorban a tudományos elméleteket, és egy időben pedig tűzzel-vassal irtották az olyan gondolkodókat, akik máshogy merészeltek gondolkodni, mint az egyház.

A tudomány tehát egyenlő volt az ördöggel. Mert a tudás fája tiltott volt, a csúszómászó kígyó pedig megkísértette vele az embert.

Isten ugyanis azt akarta ebben az értelmezésben, hogy az ember soha ne jusson hozzá a tudáshoz. Ha így „fordítjuk” a Bibliában leírt teremtést, akkor valójában maga a Sátán adott szabadságot az embernek a tudományon keresztül.

Ősi nefilim istenek...

Elhozta a fényt, és olyan dolgokat mutatott meg az embernek, mint a csillagok közötti összefüggések, vagy éppen a tűz használata.

Ezért pedig letaszíttatott a mennyekből, és bukott angyalként kellett élnie. Nagyon hasonlít Lucifer legendája a nefilim legendákhoz is, melyről Énok könyve ír.

Eme történet szerint a bukott angyalok nefilimek voltak, amik Földre száműzött földönkívüliek. Bárhogyan is, de mindkét elbeszélés alapján a „fő gonosz” valójában az emberek oldalára állt, és ez volt az egyetlen bűne az „Isten” szemében.

Ha így nézzük, valójában Lucifer az, aki segítette az emberiséget, ellátta tudással, és technológiával az idők kezdetén.

Hogy mi lehetett Isten terve eredetileg? Az talán sosem derül ki, mivel Lucifer végül közbe avatkozott. Talán tejesen más lenne a világ, ha annak idején nem teszi meg.

OSZD MEG másokkal is! 

rejtély rejtélyek vallás jézus isten biblia lucifer


Megtekintések száma: 325224





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet