Magyar színekbe öltözött a Krisztus szobor Rio de Janeiroban

2016. december 31., szombat




Nem elírás. A Rio de Janeiroban álló Krisztus szobor tényleg magyar színekbe öltözött. Tudni akarod, miért?

Akik figyelemmel követik a világ eseményeit, azok talán már találkozhattak a magyar színekbe öltözött Krisztus szoborral.

Nem kamuhírről van szó, ugyanis ezzel elismerik Magyarországnak a kereszténység védelmében tett erőfeszítéseit.

Ezzel elismerik Magyarországnak a kereszténység védelmében tett erőfeszítéseit, valamint a brazíliai magyar közösségek hozzájárulását az ország fejlődéséhez. Augusztus 20-án szintén magyar nemzeti színű lesz a szobor.

Helyi idő szerint péntek este 8 órakor gyúltak fel a piros-fehér-zöld lámpák. Brazília a gesztussal Magyarországnak a kereszténység védelmében tett erőfeszítéseit ismeri el. Az akció a Rio de Janeiró-i érsekség valamint Magyarország Brazíliavárosi nagykövetségének együttműködésében valósult meg.

Legközelebb egyébként 2017 augusztus 20-án, az államalapítás ünnepének apropójából fog a magyar zászlóra emlékeztető színekben pompázni a Krisztus szobor.

Eredetileg Rio de Janeiro érseke ajánlotta fel Magyarországnak, hogy egy-egy magyar ünnepen az évben nemzeti színekkel világítanák be a Krisztus szobrot.

A Jézus Krisztust ábrázoló szobor, mely gyakorlatilag Rio de Janeiro felett áll, nem csak az ország jelképe, de egyben a kereszténység legfőbb szimbóluma.

Az emlékmű teljes súlya körülbelül 1000 tonna, ebből a szoboré 700 tonna. A 30 méter magas szobor a 700 méter magas Púpon, azaz a tropikus Tijuca Erdei Nemzeti Parkban emelkedő Corcovado-hegyen áll.

A szobor méltán az egyik leglátogatottabb emlékmű a világon.

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 77755





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet