Magyarországi gyermekmolesztáló papok ügyei derültek ki! Hát már itt is?!

2019. október 15., kedd




Egy budapesti templom plébánosa ellen a katolikus egyház fiatalkorú molesztálása miatt indított vizsgálatot…

Az eset nemrég, néhány évvel ezelőtt történt, de remekül rávilágít arra, hogy az egyház borzalmas és gonosz mételye a magyar egyházakba is beférkőzhetett.

Az elmúlt években óriási botrányok robbantak ki világszerte az egyházzal kapcsolatban.

rengeteg molesztálási és zaklatási ügyre derült fény.

Egyes papok, lelkész közösségek maffiába illő módszerekkel félemlítették meg főleg gyermek korú áldozataikat.

Ráadásul az egészet az súlyosbítja, hogy sokak véleménye szerint a Vatikán vezetésének egyszerűen tudnia kellett róla már csak a hierarchia rendszer miatt.

Ferenc pápa és a bíborosok tagadnak, a nyomok azonban egészen mást mutatnak… A magyar püspöki konferencia elnöke is tagadta, azonban az elmúlt években több eset is napvilágot látott, ám ezeket próbálta az egyház eltusolni!

Egy budapesti templom plébánosa ellen a katolikus egyház fiatalkorú molesztálása miatt indított vizsgálatot 2015-ben, és annak lezárultáig a püspöke felmentette minden tisztsége alól.

GYÜLEKEZET REAKCIÓJA ÜZENETÉRTÉKŰ VOLT: ÜNNEPSÉGSOROZATTAL BÚCSÚZTATTÁK.

Az atya megtartotta búcsúmiséjét, amelynek végén a hívek a hála virágaival borították be az oltárt. Az esemény a templom udvarán tartott kis fogadással folytatódott, másnapra pedig imaestet hirdettek.

Megfogadták, hogy ezzel nincs vége: hetente ismétlődő szertartásokon gyertyákkal szegélyezik az utat, amelyen szeretett papjuk járt

A megvádolt férfihoz egykor közel álló forrás szerint több hónap telt el így, amíg a pap megüzente, hogy a támogató gesztusokra nem tart már igényt, elég, ha imádkoznak érte. Addigra ugyanis előkerült még egy áldozat.

A pap a felfüggesztés ideje alatt is táboroztatott gyerekeket, egy helyi lapnak nyilatkozott élményeiről és egyházi konferencián adott elő az árvák gondozásáról. Egy évvel elteltével az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményben tudatta, hogy nem végezhet többé papi munkát.

„A világméretű jelenség embertelensége még súlyosabbá és botrányosabbá válik az Egyházban, mert ellentétes annak erkölcsi tekintélyével és etikai hitelességével. A felszentelt személy, akit Isten arra választott ki, hogy a lelkeket az üdvösségre vezesse, engedi, hogy saját emberi törékenysége vagy saját betegsége leigázza, és így a sátán eszközévé válik.”

Az alábbiakban felidézzük néhány magyar katolikus pap és 2 laikus munkatárs ügyét, amelyek az elmúlt húsz évben nyilvánosságra kerültek. A médiában megjelentek más vádak és értesülések, de a minden konkrétumot nélkülözőket kiszűrtem. Az alábbi egyházi személyek ellen – egy kivétellel – hatósági vagy egyházi vizsgálat folyt, áthelyezték, felfüggesztették vagy kizárták őket.

A Magyar Narancs 1999-es riportja azon a ponton kapcsolódott be a történetbe, amikor a rendőrségi nyomozás már megállapította, hogy M. István plébános verte a hittanosokat. A gyerekek vallomásai szerint a pap lehúzkodta a nadrágjukat, és volt olyan, akit az ölébe ültetett, majd simogatott percekig.

Tetteiért viszont nem kellett bíróság elé állnia, az igazságügyi orvosszakértő ugyanis úgy találta, hogy pszichiátriai betegségben szenved.

AZ EGYHÁZ EZEK UTÁN SEM TÁVOLÍTOTTA EL A KISKORÚAK KÖZELÉBŐL.

Sz. Károlyról 2001-ben írták meg, hogy veri a fiúkat és megengedhetetlen módon simogatja a lányokat. A Szeged melletti község iskolájának igazgatónője, napközis nevelője és tíz szülő tett panaszt a megyéspüspöknél. A 73 éves plébános tagadta a vádakat, és állította, hogy eddig nem volt rá panasz.

Egy másik hatósági vizsgálatig jutott eset is baranyai. G. Károly kozármislenyi plébánosnak a Szabad Pécs 2017-es cikke szerint egy pécsi gimnazista fiúval volt viszonya, és saját maga „adta vissza a reverendát”.

Udvardy György főpásztor az atyát azonnali hatállyal felfüggesztette, mivel felmerült a fiatalkorúak veszélyeztetésének gyanúja. A rendőrség nem cáfolta az atv.hu értesülését, hogy újabb szülői bejelentést is kaptak.

Bő egy hét után mégis megszüntették a nyomozást, mert a pap „cselekedetével az akkor még kiskorúak testi, értelmi, erkölcsi vagy érzelmi fejlődését nem veszélyeztette”. A hívek aláírást gyűjtöttek, hogy jöjjön vissza…

Ne gondoljuk azt tehát, hogy ez egy olyan probléma, ami hazánkat elkerüli.

Sajnos a világszerte tapasztalható botrányai az egyháznak már ide is régen begyűrűztek…

Forrás: 444

OSZD MEG másokkal is!

érdekes durva feltáró botrány


Megtekintések száma: 72906





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet