Máig megfejtetlen rejtély a testen megjelenő stigma - az Úr üzenete, vagy a tudta kivetülése?

2019. április 15., hétfő




Mi állhat a jelenség mögött? A tudat kihathat a testre, és az anyagi világra? A rejtélyes jelenség nyomában.

A hívő emberek körében igen gyakran előfordul, legalábbis a hívők 30%-a számolt már be arról, hogy élete során élt át olyat, hogy stigmák jelentke meg a testén, melyek egy adott idő után elhalványodtak, majd el is múltak.

A mai napig senki sem tudja, hogy csalásról, vagy egy eddig ismeretlen jelenségről, vagy ténylegesen az Úr üzenetéről van-e szó.

A stigma testi jegy vagy fájdalom, amely olyan testtájakon jelenik meg, ami Jézus keresztre feszítését idézi. A stigmatizáción a jegyek materializálódását értik, a stigmaták pedig azok az emberek, akik ilyen jegyeket viselnek testükön.

Szögek által okozott sebek jelennek meg a kézen és a lábon, van úgy, hogy a csuklókon.

Sőt, voltak olyan emberek is a múltban, akiknek ott jelentek meg sebek, ahol Jézuson jelentek meg a kereszt cipeléséből adódóan.

Van olyan esetre is példa, amikor fantomfájdalom jelenség lépett fel egyeseknél, ilyenkor csak a passió fájdalmát érezték az alanyok.

Ez a jelenség szorosan kapcsolódik a katolikus valláshoz és híveihez. azonban dokumentált esetek ugyanúgy előfordultak nem katolikusok között is. Azonban előfordult már a történelem során nem vallásos emberekkel is.

Egyesek a tudat egyfajta kivetülésének gondolják.

Vagyis akkor jelennek meg a stigmák, amikor a tudat, az elme annyira erős gondolatokat "generál" az agyban, hogy azok képesek kihatna valamilyen úton a valóságra, és az emberi testre is.

Ezt még soha nem sikerült bebizonyítani, de ha sikerülne, az az egész anyagi világunkat, és annak értelmezését is megváltoztatná.

A stigmatizáltak döntő többsége nő. A 19. század végére több mint 300 esetet jegyeztek fel, a 20. századra ez 500-ra emelkedett. Sokak szerint ez azért van így, mert a nőknek kifinomultabb szellemi érzékeik voltak mindig is.

Van azonban olyan ember is, aki szerint a tudományos oldalról kellene megközelíteni a stigma jelenségét.

Az 1960-as években Dr. Oscar Ratnoff hematológus kutatta a jelenséget. Szerinte párhuzam figyelhető meg a Gardner-Diamond szindróma és a stigma között, amikor is a beteg erős érzelmi hatásra vérezni kezd. 

2002-ben Daniel M.T Fessler antropológia professzor a böjtöléssel hozta összefüggésbe, véleménye szerint az extrém táplálék megvonás jelentősen csökkenti a szerotonin szintet, ami a tudatállapot megváltozásához vezet.

Ez esetben a stigmatizáltak magukat sebzik meg, amire később nem emlékeznek.

Sokan sokféleképpen próbálják magyarázni a jelenséget.

Egyelőre a mai napig nincs logikus, mindent lefedő magyarázat a stigmákra. Talán tényleg isteni csodáról van szó, és így próbálnak üzenni az égiek?

OSZD MEG másokkal is!

paranormál rejtély rejtélyek vallás jézus megmagyraázhatatlan stigma


Megtekintések száma: 140378





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet