Már a nyakunkon a klímakatasztrófa! Vészjósló jövőben gondolkodnak a klímakutatók, mindenkit figyelmeztettek!

2017. augusztus 14., hétfő




A globális felmelegedés nem fékezhető meg csupán 2 Celsius fokkal. ez a lesújtó adat nemrég derült ki, és ez egyben azt is jelentheti, hogy a jelenlegi klímatörekvések teljesen hasztalanok.

A tudósok nagy része ráadásul azt mondja, hogy 95%, hogy ezt a pontot idővel túllépjük.

Márpedig a nagyobb felmelegedés a jelenlegieknél még szélsőségesebb természeti folyamatokat gerjeszthet.

Ez pedig azt jelenti, hogy az emberiségnek hamarosan befellegzik.

Megdöbbentő, egyben elkeserítő a Föld jelenlegi állapota. A globális klímaváltozás pedig az egyik legfőbb tünet, mely jelentkezik ebben a kaotikus állapotban.

Arról már korábban is volt szó, hogy egyes számítások szerint alig 3 éve van az emberiségnek, hogy változtasson, különben nem lehet visszafordítani a folyamatokat. A legújabb eredmények azt mutatják, hogy ez sem lesz elég, vagyis gyakorlatilag lehet, hogy minden hiába.

A föld országainak a világ egyik legnagyobb olajtársasága szerint is további jelentős lépéseket kell tenniük. A globális energiagazdaságban az alapeseti forgatókönyv esetén is óriási átalakulás valósul majd meg, a legmerészebb szcenárió azonban egyenesen földrengésszerű változásokkal számol.

A globális világ GDP-je csaknem megduplázódik a jelenlegihez képest, elsősorban a feltörekvő országok gyors növekedésének köszönhetően, ez szintén nagymértékben rontja az esélyeinket.

Kérdés, hogy hová fog vezetni végül a klímakatasztrófa, mely felé gőzerővel robogunk.

Ha az előrejelzések nem tévednek - márpedig eddig is jelentősen alábecsülték a várható dolgokat - akkor néhány éven, évtizeden belül akár Európa nagy része is élhetetlen lesz.

Sőt, ránk, magyarokra is kifejezetten rossz kilátások várnak.

Ugyanis számos geológiai kutatás és előrejelzés azt mutatja, hogy a Kárpát-medence el fog sivatagosodni 50 éven belül. vagyis egyfajta afrikai, szavanna éhhajlat és növényzet fog kialakulni, majd ezt követően a totális elsivatagosodás következhet be.

katasztrófa tudomány kataklizma klímaváltozás felmelegedés


Megtekintések száma: 16700





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet