Marine Le Pen nekiment Junckernek Magyarország miatt és helyretette Merkelt! - VIDEÓ

2018. szeptember 28., péntek




Úgy véli, az unió semmibe veszi a magyar választók akaratát. Így még nem tette helyre senki a muttit!

Még a Sargentini-jelentés elfogadása előtt szólaltatták meg a RTL rádió reggeli műsorában Marine Le Pent, a francia Nemzeti Tömörülés (a Nemzeti Front utódja) elnökét. Le Pen szerint a demokráciát és a magyar választók akaratát támadják, akik kiugróan nagy arányban választották meg Orbán Viktort.

A jelentést megszavazó néppárti képviselőkre utalva kijelentette: az európai jobboldal meghasonlott, az egyik része otthon bírálja az uniót, az Európai Parlamentben viszont szolgaian támogatják a föderalista európai koncepciót, a nemzetállamok eltörlését.

Így például a republikánus Laurent Wauquiez a migránsok európai szétosztásának szimbólumának minősítette Macron elnököt, a republikánus EP-képviselők viszont megszavazták a népakaratot semmibe vevő kötelező kvótát.

„A közmédia kézivezérlése, a kereskedelmi média meggyengülése, a bírói függetlenség korlátozása, a civilszervezeteket sújtó törvény, a CEU-t érő támadások, a menekültekkel szembeni szolidaritás elutasítása” 

– sorolta a műsorvezető a Magyarország elleni vádpontokat. „Ki írta magának ezt a listát? Juncker?“

– tette fel a kérdést Le Pen, hozzátéve: a Sargentini-jelentést Orbán ellenségei írták, az Orbán-kormányt rengeteg alaptalan bírálat éri.

„A média függetlenségének tárgyában Franciaország igazán nem adhat leckét Magyarországnak“

– vélekedett Le Pen. Kifejtette: a francia médiumok egy maroknyi milliárdos kezében vannak, akiket pénzügyi érdekeik egy-egy jelölthöz kötnek.

Le Pen hangsúlyozta: a népeknek joguk van eldönteni, hogy élnek, márpedig Orbán Viktor „látványos” eredményt ért el.

A műsorvezető közbevezetésére, hogy ez az új választási törvénynek volt köszönhető, Le Pen rámutatott: a több millió ember által támogatott Nemzeti Tömörülésnek jelenleg hét képviselője van az 577 fős Nemzetgyűlésben.

„Úgy gondolja, hogy ilyen egy élő és modern demokrácia?” – kérdezte.

De Le Pen nem állt meg Junckernél, Merkelt is keményen helyretette

L Pen olyan beszédet mondott, amiben Merkelt kiosztotta, hogy lényegi tartalmát tekintve akár Orbán Viktor is mondhatta volna. Mindenképpen érdemes ezt a magyar feliratos videót megnézni:

OSZD MEG másokkal is!

érdekes politika


Megtekintések száma: 8550





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet