​Márki-Zay szerint Gyurcsány felesége, Dobrev Klára annak ellenére tehetséges, hogy nő

2022. február 11., péntek




Egészen sajátos módon méltatta Gyurcsány Ferenc feleségét, Dobrev Klárát a baloldali előválasztás két fordulója között adott interjúkban Márki-Zay Péter. A baloldal jelöltje azt fejtegette, hogy Dobrev „női mivolta létére„ rendkívül tehetséges politikus.

Külön büszke vagyok arra, hogy nő létére ilyen kiváló, a legjobb eredményt érte el az első fordulóban”

– dicsérte Gyurcsány feleségét az ATV Egyenes beszéd című műsorában Márki-Zay.

Ugyanebben a műsorban egy másik alkalommal úgy fogalmazott:

női mivolta létére Magyarországon ebben a versenyben ő volt a legsikeresebb politikus.”

Ekkor a műsorvezető látható megrökönyödéssel visszakérdezett: az fontos szempont, hogy Dobrev Klára nő? A baloldal jelöltje erre úgy válaszolt: „Azt látom, hogy a magyar társadalom sokkal felvilágosultabb és jobb gondolkodású ebben a kérdésben, mint ahogy azt sokan feltételezték.„

Márki-Zay Péter szavaiból az derül ki, hogy lebecsüli a nőket, illetve meglepődött azon, hogy a magyar társadalom annyira „felvilágosult”, hogy egy női politikus is sikereket érhet el. A baloldali jelölt tehát egyszerre sértette meg a nőket és az egész társadalmat, amelyről előzetesen rosszabb gondolkodást feltételezett.

Nem ez volt az első olyan nyilatkozata, amelyben a nőkről általánosító és sértő megjegyzéseket tett. Amint arról beszámoltunk, Márki-Zay Péter korábban egy állítása szerint Fidesz-szimpatizáns levele és egy kitöltött keresztrejtvény alapján vont le messzemenő következtetéseket. Akkor így fogalmazott:

...ez a vidéki Fidesz-szavazó küldött nekem egy teljesen megfejtett keresztrejtvény-újságot. Tehát fantasztikus, ez a szegény asszony, lehet, hogy egyébként asszony, nem tudom, a helyesírása alapján gondolom csak.”

Márki-Zay a szerinte rossz helyesírásból arra következtetett, hogy a levél írója csak nő lehetett. Aztán így folytatta a sértegetést:

Hát szépséghibája csak, hogy ez az asszony egy olyan újságot küldött, amiben az egyik keresztrejtvény ugyan nem volt megfejtve, a többi ugyan meg volt fejtve, de ebben benne van a megoldás is mindenhol. Tehát nem tudjuk, hogy ő mennyire saját kútfőből tudta megfejteni.

A baloldal jelöltje ezzel a kijelentésével kétségbe vonta az – általa feltételezetten – női levélíró szellemi képességeit, szerinte ugyanis nem biztos, hogy képes lett volna megfejteni a keresztrejtvényt.


Megtekintések száma: 3965





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet