Második világháborús náci aranykincsre bukkantak!

2017. július 25., kedd




Soha nem találod ki, hol találtak rá, és milyen körülmények között.

Amikor az ember azt gondolná, hogy soha nem bukkannak már a régészek a modern érában újabb kincsekre, mindig meghazudtol minket a sors. Nemrégiben ugyanis náci aranykincsekre bukkantak valahol Izland partjainál.

A becslések szerint legalább 4 tonnányi fémet - szinte teljes bizonyossággal aranyat - tartalmazhat az a láda, amit az ott elsüllyedt, egykori második világháborús hajó belsejében találtak. A hajót is sikerült azonosítani SS Minden néven futott, mielőtt elsüllyedt.

Már azt is sejtik, hogy a hihetetlen mennyiségű és értékű arany eredete pontosan mi.

A szállítmány dél-amerikai bankokból származó arany lehet, amelyet 1939 őszén szállítottak Brazíliából Németországba.

A kép illusztráció

A hajóroncs Izland partjaitól mintegy 200 kilométerre délnyugatra fekszik az Atlanti-óceán mélyén.

Az előzetes becslések szerint 100 millió font összegű lehet az arany értéke, de a pontos becslést akkor tudják elvégezni, ha kiemelik az aranykincseket. Ehhez azonban idő kell, mivel sem a hajó tulajdonjoga nincs tisztázva - hogy kié jogilag - sem az, hogy mikor hozhatják felszínre.

Csak annyi bizonyos, hogy megvan a nácik elveszett aranyának egy töredéke.

A brit cég engedélyt kért az izlandi kormánytól arra, hogy léket vágjon a hajótörzsbe, és kiemelje a ládát. A kincset Nagy-Britanniába akarja vinni, mivel a megtalálót illetné a "jutalom", de ebbe az izlandi kormány is bele fog szólni.

A náci aranykincsek után már nagyon régóta kutatnak, ugyanis a németek által összerabolt és harácsolt aranykészleteknek csak egy töredékét találták meg a világháborúk vége óta.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség történelem kincs kincsek nácik


Megtekintések száma: 70030





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet