Megdöbbentő helyről jöhet a végső ellenszer a rákra!

2017. május 24., szerda




Ha ez igaz, az orrunk előtt volt mindvégig a megoldás!

Kutatók lehet, hogy rájöttek, mivel lehetne leghatékonyabban küzdeni a rákos sejtek ellen.

Ráadásul a megoldás gyakorlatilag az orrunk előtt volt már elég régóta. Ha ez bebizonyosodik, az forradalmasíthatja a rákkutatást, és egyben a rákgyógyítást is.

Az egész azon alapul, hogy egy régi ellenséget hívnánk segítségül szövetségesként azért, hogy felvegye a szervezetünk a rák elleni harcot.

De miről is van szó pontosan?

A Cancer Research UK szakértői által vezetett kutatásban a tudósok azt fogják vizsgálni, hogy a vírus miként kel át a vér-agy gáton, azaz a központi idegrendszer szöveti terét a vértől elválasztó gáton.

Mivel a kórokozó alapból a magzatok kialakuló agysejtjeit támadja, remélhetőleg a fejlődő rákos sejtekkel is megküzd.

A csapat egyelőre elkülönített sejtekkel fog kísérletezni, az egereken végzett tesztekre még várni kell.

Most az a nagy kérdés az orvostudomány számára, hogy ez a vírus a megsemmisítés helyett ráküldhető-e más kórokozókra. ha ugyanis sikerül ezt elérni, akkor az összes rákos sejtet elpusztíthatja szervezetünkből.

Bár a Zika-vírust nagyjából 70 éve ismeri a tudomány, és az eltelt idő alatt több kisebb járványt is rögzítettek, a 2015 júliusában megkezdődő brazíliai járványig nem okozott nagyobb problémát.

Most azzal kísérleteznek, hogy az egyik leggyakoribb agydaganat ellen "állítsák harcba" a Zika-vírust. A glioblastoma nagyon agresszív gyorsan öl, és csak nagyon kevesen élik túl.

A kutatók bíznak benne, hogy laboratóriumi körülmények közt megfigyelhetik, hogy a Zika-vírus lelassítja a glioblastomás sejtek növekedését.

Ezzel ugyanis nagyon közel kerülnének ahhoz, hogy kifejlesszenek egy olyan irányított Zika-vírust, mely minden rákos sejttel fel veheti a harcot, és egyéb ráktípusokkal is.

OSZD MEG másokkal is!  

tudomány egészség orvostudomány rák rákkutatás rákgyógyszer egészség megelőzés


Megtekintések száma: 224548





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet