Megdöbbentő videó arról, hogy mivel töltjük az időnketa Földön

2017. március 20., hétfő




Rövid, mégis elgondolkodtató videó!

Rövid, mégis elgondolkodtató videó! Senki sem tudja, pontosan mennyi idő adatott meg neki, de ha tudnánk, vajon másképp élnénk életünket?

Nem árt néha megállni egy pillanatra és elgondolkodni rajta, mivel töltjük napjainkat a Földön. Sokszor észre sem vesszük, milyen hihetetlen sebességgel szalad az idő. A videó készítői pontosan erre próbálták felhívni a figyelmet.

A videó elkészítéséhez 28853 zselés cukorkát használtak, ugyanis pontosan enni napig él egy átlag ember. Minden egyes cukorka életünk egyetlen napját jelképezi. Persze lehet, hogy valakinek több nap jut, valakinek kevesebb. Az első 15 évünk 5425 nap.

Így, a felnőtt kor kapujában már csak 23360 napunk maradt. 8477 napot töltünk alvással, aminek nagy részét - jó esetben - olyan ember mellett tölthetjük, akit szeretünk. 1635 napot töltünk étkezéssel és főzéssel.

Nagyjából 3202 napot töltünk munkával -ami jó esetben elégedettséggel tölt el bennünket... - 1099 napot töltünk utazással (persze ezt is embere válogatja, lehet jóval több is, ha nagyobb távolságot járunk be.)

2676 napot töltünk TV nézéssel 1576 napot töltünk takarítással, és egyéb házimunkával. 564 napot töltünk átlagban szeretteink és barátaink jólétéért aggódva. Közel 671 napot töltünk a fürdőszobában, és további 720 napot töltünk közösségi tevékenységekkel.

Ha minden átlagos, vagy kötelező tevékenységet elveszünk, mindössze 2470 napunk marad, amit magunkra fordíthatunk - túrázhatunk, alkothatunk, kalandozhatunk, stb.

Vajon mennyi időnk van még hátra? Vajon hány ilyen napot használtunk már fel? Mi történne, ha ennek az időnek már csak a fele állna rendelkezésre? Ha tudnánk, hogy már csak egyetlen napunk maradt, amit magunkra fordíthatunk, hogyan töltenénk?

Érdekes gondolatok és érdekes kérdések. A videó nagyon képletesen ábrázolta a leírtakat. Vajon tényleg azzal töltjük az időnket, amivel igazán szeretnénk?

Forrás: Tudnodkell.info

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 20774





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet