Meglepő dolgot azonosítottak a tudósok a cunami utáni vízmintákban!

2017. október 10., kedd




Nem hittek a szemüknek...

Az elmúlt hetekben, és lassan egy hónapban több hurrikán és cunami is végigsöpört az Egyesült Államok egyes partvidékein.

Ez pedig komoly változásokat indított el a vizekben, óceánokban.

A szakemberek ezen vízváltozásokat kutatták, amikor nagyon megdöbbentő dolgot fedeztek fel. Több helyről is vízmintát vettek.

A vízmintákban pedig olyan élőlényeket, organizmusokat találtak, melyeknek nem lenne szabad létezniük.

Pontosabban azon a területen sohasem léteztek, így nem is érették először, hogy mi lehet ennek az oka. Találtak olyan összetettebb puhatestű élőlényeket is, melyek már fejlettebbek voltak, de azokról sem tudták, hogyan kerültek az USA közeli óceáni régióba.

A szakemberek Washington, Oregon, Kalifornia, Brit Columbia, Alaszka és Hawaii partjait átfésülve azonosították a Japánból érkezett élőlényeket.

A Science tudományos folyóiratban közölt tanulmányukban arra figyelmeztetnek, hogy az idegenhonos fajok komoly problémát jelenthetnek, amennyiben megvetik a lábukat és kiszorítják az őshonos fajokat.

Arról lehet szó, hogy a rengeteg hurrikán és a cunamik sodorhatták a hordalékkal együtt ide ezeket az idegen fajokat a területre.

Ez lehet a világtörténelem és a Föld legnagyobb tengeri migrációja - állítják a kutatók.

A Japán északkeleti partvidékét sújtó 2011-es földrengés és szökőár hajókat, dokkokat, bójákat és más építményeket mosott bele a Csendes-óceánba.

A hulladék kelet felé sodródott, megannyi élőlényt, köztük puhatestűeket, korallokat, rákokat szállítva magával, amelyek egy része út közben adott életet a következő nemzedékeknek.

Az ilyen folyamatokat még soha nem tanulmányozták, és sokak szerint ez adhat magyarázatot arra, hogy egyes fajok a világtörténelem és a Föld fejlődése során miért bukkantak fel minden előzmény nélkül teljesen máshol is a világtengerekben.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség


Megtekintések száma: 212140





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet