Megmutatjuk, milyen egy orvos szemén keresztül átélni egy műtétet

2016. december 17., szombat




Ha lehet, ne ebéd előtt vágjunk bele – milyen stílszerűek vagyunk ma – ebbe a belső nézőpontból felvett videóba, mely egy valós műtétet mutat be egy orvos szemszögéből.

Manapság a belső nézetes, vagy az úgynevezett saját szemszögből felvett videók nem számítanak új keletű dolognak.

Rengeteg mozifilm és felnőtt film alkalmazza ezt a műfajt előszeretettel, de a számítógépes játékok voltak ennek igazán az úttörői, gondoljunk csak a belső nézetes legendás Doomra, vagy a korszakalkotó Quake akció játékokra.

Az orvostudomány csak nemrégiben kezdte el alkalmazni komolyabban a technológiát: arról van szó, hogy egyre több orvos rögzíti a műtéteket egy különleges okos szemüvegen keresztül, oktatási célzattan az orvostanhallgatók számára.

Az angol oktatósebész, Dr. Shafi Ahmed miután hallott a rövid videók készítésére alkalmas okosszemüvegről, a Snapchet Spectacles-ről, úgy döntött, hogy ő sem maradhat ki a trendből, ami elindult az orvostársadalomban.

Azért gondolja a doki és sok más kollégája forradalminak ezt a módszert, mert ezzel úgy tudnak oktatni, hogy élőben végzik el a műtéteket, így egyszerre rengeteg orvostanhallgató láthatja élőben a műtétet, és azt, hogy mi hogyan kell csinálni.

Ez azért is jó, mert sokkal gyakorlatiasabb tudásra tehetnek szert, ráadásul így javul a képzés, ami végső soron azt eredményezheti, hogy több beteg marad életben a komplikáltabb műtétek esetében is.

A Snapchat Spectacles-t egy New Yorkban élő ismerőse vásárolta, és juttatta el a dokinak, aki ugyan csak 10 másodperceket tudott felvenni egyszerre, mert mindig újra meg kellett nyomni a rögzítést, ezt nem bánta, mert így a legfontosabb mozzanatokat vette fel, amik oktatás szempontból kulcsfontosságúak.

Amennyiben elég erősnek érzed magad, bírod a vér és a belsőségek látványát, úgy te is megtekintheted a videóban, hogyan is műt egy igazi orvos.

A videón egyébként egy sérvműtétet láthatsz majd.

érdekes video bizarr érdekeség durva gyomorforgató


Megtekintések száma: 76953





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet