Megoldódik az ősrobbanás rejtélye?

2017. július 25., kedd




A tudomány és technológia ad választ az emberiséget feszítő kérdésre, mely az eredetünkhöz, és az univerzum múltjához is közelebb vihet minket.

Az LHC - Nagy Hadronütköztető - kísérleteihez hasonló nagyszabású kísérletsorozat indulhat majd el a jövőben, mely választ adhat az univerzum keletkezésének kérdésére.

Ha sikerrel jár a kísérlet, többet tudhatunk meg a világról, mint az elmúlt 100 évben összesen.

Arról van szó, hogy magyarázatot kaphatunk az ősrobbanásra, és arra, hogy miért következett be, és hogy mi volt előtte.

A Sanford Földalatti Létesítmény belsejében, Dél-Dakotában olyan dolgok vették kezdetüket, melyeket a tudomány és a történelem sokáig emlegetni fog. Ugyanis áttörést hozhatnak el, mely minden ember életét megváltoztathatja.

Egy neutrínókkal foglalkozó komplexum a föld alatt, mélyen, védve mindentől, hamarosan választ adhat az élet nagy kérdéseire.

A kutatásokban és a kísérletsorozatban 30 országból érkeznek nagy tudású zsneik és tudósok, valamint mérnökök.

"A neutrínók, és azok viselkedése lehet a kulcs" - állítják a szakemberek.

Általuk, és az ő tanulmányozásukkal rájöhetünk, mi lehetett az ősrobbanás előtt az univerzum, és pontosan mi, és milyen folyamatok változzák ki a nagy bummot, mely során létrejöhetett a tér és az idő.

Arra is választ kaphatunk többek között, hogy miért élünk egy alapvetően anyag-dominált világban, ahol az asztrálprojekciók nagyon gyengén érzékelhetők csak, és ahol a szellemi világot nem vagyunk képesek mérni, és érzékelni.

Azt ugyanis a kvantumfizika kettős rés kísérlete óta tudjuk, hogy a világ nem csak anyagból és antianyagból épül fel, és hogy az anyag valamilyen rejtélyes oknál fogva képes kétféleképpen viselkedni attól függően, hogy megfigyeljük-e, vagy sem.

Ez pedig már egyenesen azt engedi feltételezni, hogy a világ, melyben élünk, nem teljesen maga a valóság...

Az ugyanis bizonyos értelemben érthetetlen és kész rejtély, hogy hogyan létezhet a világunk. A friss kutatások szerint az univerzumnak ki kellett volna oltania önmagát, mivel antianyag és anyag is jelen volt a táguló térben.

Mégsem így történt, mivel az antianyagból nagyobb mennyiség állt valami miatt rendelkezésre.

Azt azonban senki sem tudja, hogy miért. Ez lehet Isten ujjlenyomata, vagy a világ teremtésének végső válasza. Ezt csak a jövő kutatási állapíthatják meg biztosra.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány csillagászat univerzum ősrobbanás kvantumfizika


Megtekintések száma: 188627





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet