Megrázó képek Fukusimáról napjainkban

2017. május 13., szombat




Mintha egy teljesen másik világban, egy idegen planétán járna az ember. Szellemvárosok, a természet által visszakövetelt épületek, és egy néhai virágzó vidék romjai lélegzetelállító fotókon.

A 2011. március 11-én a Richter-skála szerinti 9-es, katasztrofális erejű rengés törmelékké és hamuvá változtatta Japán keleti részeit.

A földmozgás okozta szökőár épületeket és embereket ragadott magával. A természeti katasztrófa csaknem 16 ezer halálos áldozatot követelt. Ekkor sérült meg a fukusimai atomerőmű egyik blokkja, és óriási sugárzás szabadult fel.

Ennek a sugárzásnak még ma is érezni a hatását, és a világ a csernobili katasztrófa óta történt második legsúlyosabb atomkatasztrófaként tartják számon a történteket.

A világ azóta számos alkalommal volt kíváncsi arra, az évek elteltével, hogy mi történt Fukusimával, és annak közvetlen környezetével.

A képek kellően megdöbbentőek, és elgondolkodtatóak, amik napvilágot láttak, évekkel a katasztrófát követően.

Az egésznek talán az a tanulsága, hogy a természet mindig, mindent visszavesz... minden áron.

Legyen szó egy tűz által felperzselt vidékről, vagy nukleáris katasztrófáról, a természet idővel mindig visszafoglalja a területet, amit elvettünk tőle.

A lengyel fotográfus Arkadiusz Podniesinski, elutazott Fukusimába, hogy a saját szemével tapasztalja meg, milyen a fukusimai szellemvidék. Mondanunk sem kell, hogy a képek alapján nagyon átjön a hely kísérteties hangulata, és a posztapokaliptikus látkép.

Elhagyatott játéktermek, üres üzletek állnak mindenfelé. A legtöbb épület, és szoba pontosan ugyanúgy van, mint ahogyan annak idején hagyták őket.

Van valami hihetetlen módon bizarr szépség abban, ahogyan a természet visszaköveteli, és szép lassan újra magába foglalja az épületeket, az urbánus területeket.

Végső soron kik vagyunk mi ahhoz, hogy azt gondoljuk, a természetnél örökebbek vagyunk? Fák és növények több ezer év múlva is lesznek, mindent túlélve, az emberiségnek már csak halovány mementója...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség


Megtekintések száma: 195740





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet