Megsütötték a világ leghosszabb pizzáját Olaszországban

2016. május 26., csütörtök
Új világrekord született. Az olasz szakácsok által megsütött pizza közel 2 kilométer hosszú, és 40 cm széles. Nézd meg, hogyan készítették el az óriás pizzát!

Az olaszországi Naples városában a szakácsok nem aludtak. Egy világrekordra készültek ugyanis, melyet most sikerült hivatalosan is teljesíteni. A Guiness-bizottság is hivatalosan rekordnak minősítette a közel 2 km hosszú, gigantikus pizzát.

A margherita ízű ételt a városka tengerparti sétányán készítették el. 100 szakács dolgozott rajta közel 11 órán át. A sütéshez fa tüzelésű mobil sütőket használtak fel.

a-vilag-leghosszabb-pizzaja-naples-2

A pizza 200 liter olívaolajat, 2000 kg lisztet és sajtot, valamint 1600 kg paradicsomot igényelt.

Az előző rekord tartó pizzát 2015-ben készítették Milánóban, mely másfél km hosszú volt.

a-vilag-leghosszabb-pizzaja-naples

A pizza méltán népszerű szülőhazájában, de az egész világon is. Története egészen az időszámításunk előtti harmadik századig vezet vissza. 1830-ig utcai árusok árulták, majd Nápolyban megnyílt az első igazi pizzéria, az Antica Pizzeria, ami még mindig működik a Via Port'Alba 18. szám alatt.

a-vilag-leghosszabb-pizzaja

Hogy ki fogyasztja el, azt nem tudni, de nagyon valószínű, hogy az elkészítésben résztvevő szakácsok és azok családtagjai élvezhetik majd a világhírűvé vált falatokat.

érdekes hihetetlen érdekesség rekordok rekord


Megtekintések száma: 5517546

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet