Megtalálhatták a belső Földbe vezető lejáratot? A Kubera-Voronya barlang feneketlen mélyére merülünk...

2023. január 13., péntek




Azt beszélik, hogy a világ legmélyebb barlangja egészen a belső Föld birodalmába, Agarthaba vezet. Vajon igazak a legendák?

Létezik egy hely, amelyről azt tartják, hogy megannyi titkot rejteget. Annál is inkább, mert annyira mély, hogy még ma sem ismert minden szeglete, és egyes becslések szerint akár kétszer olyan mély is lehet, mint ahogyan ma a tudomány ismeri.

A Kubera-Voronya barlangot éppen ezért szokták egyfajta földalatti Everestként is emlegetni.

Maga a barlang egy a Kaukázus nyugati partvidékén húzódó barlangrendszer.

A föld alatt húzódó barlangrendszer feltárását az 1970-es években szovjet barlangkutatók kezdték el, és 2001 óta mélységi rekorder a maga 2197 méteres mélységével.

A barlang azonban ennél is jóval mélyebb. És azt beszélik, hogy talán nem is egy természetes képződmény, hanem lejárat egy másik világba...

A 20. század elején Édouard-Alfred Martel francia barlangász kereste fel a területet, és több tanulmányt is publikált kutatási eredményeiről, de a barlang leginkább akkor kapott nagy hírverést, amikor egy ukrán csapat 2080 méter mélyre jutott.

Az utólagos analízisek szerint a barlang akár ennél is jóval mélyebb lehet, és több kilométeren át futhat.

Lehet, hogy belenyúlik a Föld köpenyébe is, de nem olvad meg, és semmisül meg a barlang, mert talán egy hatalmas, több száz négyzetkilométeres hidegfolt, vagy valamiféle zárvány veszi körül.

Lefelé haladva egyre melegebb van, és a kutatók, akik lent jártak többször számoltak már be arról, hogy egyes részei a barlangnak olyanok, mintha mesterségesen lettek volna kialakítva.

Vannak olyan helyen, ahol 12.323 méteren át futnak az alagutak és különféle járatok a barlangon belül.

Sokak szerint nem véletlen terjedt el az a szóbeszéd, hogy a barlangon át le lehet jutni a belső Földbe.

Mint ismeretes, a belső Föld civilizációja, Agartha egy mitikus hely, ennek ellenére nagyon sokan vélik úgy, hogy létezett, és ma is létezik. A belső Föld világa azon alapul, hogy a Föld valójában üreges, és belül rendelkezik egy belső nappal, és egy zárt atmoszférával, és egy komplett ökoszisztémával.

A barlang aljára még soha senkinek sem sikerült lemerülnie, így egyelőre akár igazak is lehetnek a legendák.

Elvégre az ősi, több ezer éves írások valóban említenek titkos lejáratokat a belső Föld világába, és a Föld üregességére is vannak iránymutató bizonyítékok. De ahhoz, hogy ez az egész misztikum kialakuljon a barlang körül, az kellett, hogy - eddig még - soha senki ne érje el az alját.

2012 augusztusában egy bizonyos Gennadiy Samokhin megpróbálkozott alászállni ennek a belső világnak, és egészen 2190 méterig jutott, ahonnan vissza kellett fordulnia, mert túlságosan veszélyes volt.

Ő ezzel világrekordot állított fel, mert azelőtt senki sem jutott ennyire mélyre a barlangban.

Hogy mi az igazság a barlangról, és annak aljáról, mely a belső Földbe, Agarthaba vezet?

A legtöbben csak helyi szóbeszédként kezelik, egy olyan misztikumként mely hozzátartozik a barlanghoz. Ugyanakkor sokan, akik alámerülnek a barlang sziklatömegének, titkon talán azt remélik, hogy elérik a végét, és eljutnak Agartha mesés birodalmába...

OSZD MEG másokkal is!

rejtély érdekes hihetetlen rejtélyek érdekesség belső föld barlangok


Megtekintések száma: 266705





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet