Megtalálták a sátán kutyájának csontjait?

2023. február 17., péntek




A sátán kutyájaként - angolul csak Hellhoundként, azaz pokol kutyaként - emlegetett élőlényt számtalan rejtély övezi. A különféle népek különféle mitológiájában más-más alakban tűnt fel, és gyakran azonosították a gonosszal vagy magával a sátánnal. 

A történelem folyamán tényleg létezett, vagy csak puszta legenda? Nemrégiben óriási bestia csontjait találták meg egy kolostorban, mely arra utal, hogy a vérszomjas Hellhound maradványaira bukkantak. A folklór valóság volt?

A pokol kutyái számtalan népcsoport legendájába beépültek, és sok évszázadon át jelen voltak, ami arra utal, hogy van alapja a róluk szóló riasztó rémmeséknek.

Az is kifejezetten érdekes, hogy egymással nem álltak egyes népek kapcsolatban, mégis jelen volt mindenhol a maguk pokol kutya legendája, tehát a lény világszerte jelen lehetett.

A pokol kutyáinak nem csak vallási színezete volt annak ellenére, hogy alapvetően a gonosszal, a sátánnal azonosították. Sokan vélték úgy, hogy ahol ezek a kutyák megjelentek - mert egyes források több pokolból érkező kutyát említenek, míg más források egyetlen, nagy bestiát - ott mindenhová halált hoztak.

A folklórban jelenlévő állatra, soha nem találtak bizonyítékot, azonban az utóbbi években számtalan olyan dolog került elő, melyek azt sugallják, hogy az állat valójában is létezhetett.

Nemrégiben egy óriási bestia csontjaira bukkantak egy ősi angliai kolostor közelében mélyen a földbe temetve. Igaz lenne a sátán kutyájáról szóló legenda?

A csontok alapján a bestia közel 2 méter magas óriási kutyaszerű élőlény lehetett, melyről számtalan történelmi feljegyzés és legenda kering.

Egyre több az előkerülő feljegyzés is, mely olyan leírásokról elbeszélésekről szól, melyek egy kutyaszerű valamiről írnak, ami halált és kárhozatot hozott a falvakra.

Rendszerint hosszú, éj fekete szőrrel borított, vörösen izzó szemű állatként írják le őket. Természetfeletti erővel rendelkeznek, és egyes beszámolók szerint képesek el és feltűnni bárhol, mintha csak egyenesen a pokolból materializálódnának.

Úgy tartották, hogyha valaki mélyen belenézett egy ilyen pokoli kutya szemébe, azt egészen biztosan utolérte hamarosan a halál.

Azaz érdekes tény is a legenda valóságosságára utal, hogy a nemrég megtalált lény csontjait egy szent földbe temetve találták meg, mintha valamiféle rituális megtisztulás részeként temették volna a kolostor területére.

A folklór arról is beszámol, hogy egy 1577-ben bekövetkezett óriási és pusztító vihar alkalmával a lény megjelent Blythburgh városában. 

Az ijedt falusiak a Holy Trinity templomban találtak menedékre a bestia elől.

Azonban a templom fa kapui nem bírtak ellenállni a sátáni dögnek, és a termetes túlvilági lény beszabadult, és egy férfi és gyermekek életét követelte ámokfutása. A templom ajtaján még ma is látnia karmok nyomát...

Angliában sok erdőben találtak már furcsa dolgokat régen. Kicsavart fákat, vérrel áztatott fatörzseket, ahol láthatóan bestiális kegyetlenséggel téptek szét élőlényeket, melyek testéből és húsából bestiák falatoztak.

Devon erdeiben még ma is hallani, ahogy időnként mély vonyítások rázzák meg az éjszaka csendjét. A helyiek egy része még mindig hisz a pokol kutyáinak létezésében, és nem merészkednek a sűrű rengetegbe alkonyat után.

A pokol kutyáinak legendája tovább él az emberekben, és emlékezteti őket arra, hogy a világban van valami odakinn, mely mindenkire vadászik, vérszomjas, és soha nem alszik, akárcsak az ördög....

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek vallás bizarr sátán


Megtekintések száma: 137985





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet