Megvan a rák Achilles-ina! Ez a természetes anyag képes lekapcsolni a rákos sejtek energiaellátását!

2023. július 15., szombat




A hatás már hosszú ideje ismert, a tudósok nem tudják megmagyarázni. Pedig ez lehetne a rák legyőzésének kulcsa.

Létezik valami, ami egyértelműen felhasználható lenne a rák ellen. A hatás ugyanis bizonyított, azonban mivel a mai napig nem érti a tudomány, hogyan lehetséges, ezért nem tudják az orvosok hatékonyan felhasználni.

Legalábbis ezt állítja egyfelől a tudomány, másfelől sokan gyógyszeripari érdekeket sejtenek meghúzódni a háttérben.

A Warburg hatás már egy régóta ismert jelenség. Ez abból áll, hogy a rákos sejtek kifejezetten nagy mennyiségben nyelnek el cukrot, glükózt, így gyorsítva fel a növekedésüket.

Ha elvágjuk a glükóz útvonalat, akkor a rákos sejtek éhezni, később zsugorodni és pusztulni kezdenek.

Nemrégiben a tudomány egy felfedezés keretében rájött arra, hogyan szabályozza egy rákos sejt a szénhidrát anyagcseréjét. Ekkor találták meg azt a természetes anyagot is, mely képes lekapcsolni az egész rendszert.

A Warburg hatás már évtizedek óta ismert, de mögötte húzódó mechanizmust nem értettük eléggé,” mondta Jason Locasale, a tanulmány rangidős szerzője. “Mi azzal az elképzeléssel indítottunk, ha jobban meg tudjuk érteni a működését, akkor képesek lehetünk jobban irányítani azt és úgy gondoljunk, hogy bepillantást nyertünk ebbe is.” - idézi az arsratio.hu.

Rengeteg különféle rákos sejtet vizsgáltak és elemeztek ki, hogy rájöjjenek, miben tér el a sejtek anyagcseréje egészséges társaikhoz képest.

Kiderült, hogy a rákos sejtek máshogy használják fel a cukrot, és máshogy zajlik annak lebontása is. Míg az egészséges sejtek oxigén segítségével teszik ezt meg, addig a rákos sejtek erjesztéssel.

Ez utóbbi nem elég hatékony, ezért kell jóval több cukor a rákos sejtek működéséhez.

A kutatók megtalálták a kiindulási pontotokat is, ahol a Warburg hatást mutató rákos sejtek anyagcsere irányítása eltér a normális sejtekétől és végül eljutottak a GAPDH nevű enzimhez ami a rákos sejtek glükóz feldolgozásának mértékét szabályozza.

A GAPDH enzim megmérésével a kutatók képesek voltak létrehozni egy előrejelző modellt, amivel megjósolható, hogy a sejtek mennyire kerülnek a Warburg hatás alá.

Ahol a hatás jelentős mértékű, ott a daganatok sebezhetők lehetnek olyan kezelésekre, amik a folyamatot célozzák.

Ez egy hihetetlenül óriási felfedezés. Lényegében megvan a rákos sejtek Achilles-ina.

Egy természetes anyag, a koninginsav képes leállítani a rákos sejtek folyamatait, így a Warburg hatást módosítani, elpusztítva a rákot.

A molekulát már több mint 30 éve fedezték fel, egy olyan vizsgálat keretében, aminél koleszterin szint csökkentésére képes vegyületeket kerestek.

Ezt a vegyületet egy cukorzabáló gombafaj termeli nagy mennyiségben. A gomba azért hozza létre, hogy megvédje magát egyes baktériumoktól, melyek a cukrot kivonnák a környezetéből és a szervezetéből.

Kiderült, hogy ez egy olyan termeszest szabályozó vegyület, mely a túlzott mértékű cukorfogyasztó sejteket támadja meg, ott, ahol a glükóz anyagcsere felgyorsul.

Ez pedig azt jelenti, hogy a rákos megbetegedések esetén a jövőben olyan kezelésként alkalmazható, mely nem csak meggátolhatja a rák terjedését, de vissza is fordíthatja

Kísérleti egereket bizonyították nemrég a vegyület hatékonyságát.

Hogy mikor lehet belőle tényleges kezelés? Még nem tudni.

Sokan úgy gondolják, hogy a tudományos felfedezés egy része már régebben is ismert volt, azonban a különféle gyógyszeripari érdekek nem engedték, hogy ezeket felszínre hozzák.

OSZD MEG másokkal is!

rák rákgyógyszer egészség megelőzés gyógyszeripar egésszég


Megtekintések száma: 314986





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet