Megvan, hogy a feketelyukakon hova lehet átjutni?

2017. május 11., csütörtök




Az eddigi tudományos felfogás szerint a fekete lyukba került információ mindörökre elvész. Mindez azonban az univerzum működési elvei szerint lehetetlen, tehát a bejutott információnak valahol aztán meg kell jelennie...

Nincs minden veszve akkor sem, ha belezuhannánk egy fekete lyukba, derült ki Stephen Hawking stockholmi előadásán. "Ne add fel akkor sem, ha úgy érzed, beszippant egy fekete lyuk.

Van kiút" – tolmácsolta a neves tudós szavait a Guardian. A tudós szerint a fekete lyukba került információval két dolog történhet:

hologrammá válik a fekete lyuk szélén.

átkerül egy alternatív univerzumba.

A KTH Royal Institute of Technology-n elhangzó előadáson Hawking leszögezte: „A fekete lyukakról szóló alternatív történetek arra engednek következtetni, hogy mindez lehetséges.

A lyuknak elég nagynak kell lenni, és ha még forog is, akkor az átjáró lehet egy másik univerzumba.”

A jó hírek mellett a tudós azonban megemlítette az univerzumok közti utazás hátulütőjét is. "A visszatérés azonban nem lehetséges. Szóval bármennyire is foglalkoztat az űrutazás lehetősége, ezt nem fogom kipróbálni."

"Az előadásom lényege, hogy a fekete lyukak nem is annyira feketék, mint mondták. Nem örök börtönök, ahogy azt egykor gondoltuk. A fekete lyukból ki is juthatnak a dolgok, mind a szélén, mind egy másik univerzum irányába."  

tudomány rejtély rejtélyek univerzum


Megtekintések száma: 205410





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet