Megvan, hová temetik Stephen Hawkingot! Két óriási hatású tudós közelében fogják elhelyezni!

2018. március 27., kedd
A 76 éves korában elhunyt Hawking professzor temetése március 31-én esedékes!

Mint ismeretes, szomorú napra ébredtek március 14-én az emberek világszerte, mivel akkor halt meg a legendás és sokat tudó brit elméleti fizikus, Stephen Hawking.

Akkor egy egész világ emlékezett meg róla, és kezdte gyászolni.

Eltelt már jónéhány nap, a hiány apedig csak egyre erősebb, és sorra derülnek ki olyan kutatások, melyekben az utolsó hónapjaiban, heteiben benne volt, és amiken dolgozott.

Hogy ezekkel pontosan mi lesz, még nem tudni, de valamilyenek módon egészen biztosan publikálni fogják.

Mielőtt meghalt, többek között figyelmeztette az emberiséget a globális felmelegedésre, a mesterséges intelligencia veszélyeire, és arra, hogy a fajunk számára az elkövetkező pár száz év kritikus lesz.

Mindig is azon az állásponton volt, hogy az emberiségnek hatalmas technológiai fejlődést kell elérnie, és interplanetáris fajjá kell válnia, azaz meg kell tudnia hódítani más világokat is, csak ez az egyetlen esély, ami biztosíthatja a túlélésünket.

A hozzátartozók nemrég bejelentették egyébként, hogy hol és hogyan zajlik majd az elméleti fizikus temetése.

A Westminster Apátságban helyezik örök nyugalomra Hawkingot.

Azért ezt választották, mert nagyon közel esik a professzor egykori munkahelyéhez, ahol 50 éven át alkotott. Hawking sírhelye ugyanakkor közel lesz Sir Isaac Newton és Charles Darwin végső nyughelyéhez is.

A 76 éves korában elhunyt Hawking professzor temetése március 31-én esedékes, a család a St. Mary templomban egy nyilvános gyászszertartás során vesz végső búcsút tőle.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség stephen hawking


Megtekintések száma: 26738

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet