Megvan, ki állt a Kék bálna nevű brutális öngyilkos játék mögött! - OSZD MEG másokkal is!

2017. június 12., hétfő




A 26 éves férfit le is tartóztatták - jelentették be. Mutatjuk!

Talán még mindenki emlékszik a néhány hónapja megjelent, de már évek óta lassan terjedő játékra, melyet Kék bálnaként emlegettek a fiatalok.

Eleinte az orosz facebook közösségben terjedt a híre, majd később világszerte számos fórumon, és a dark weben megjelent, rengeteg főleg elkeseredett fiatalt csalogatva a halálba.

A Kék Bálna nevű játék lényege az, hogy az életükben hitüket vesztett fiatalokat kebelezze be, és önkényes, szadista játékokra invitálja. A végső cél az, hogy elvegyék a saját életüket, így dicsőülve meg.

A Kék Bálna nevű jelenség egyre sűrűbben bukkan fel a környező országok híradásaiban, és az utóbbi napokban-hetekben itthon is egyre nagyobb hullámokat vetett.

Most úgy tűnik, megvan a végső felelős, aki kitalálta ezt az egész ámokfutást, rengeteg egyébként segítségre szoruló fiatal halálát okozva.

Egy 26 éves, postásként dolgozó férfi, Ilja Szidorov volt a felelős, aki mindent be is vallott, amikor nemrég letartóztatták a rendőrök, és meg is vádolták azzal, hogy rengeteg halálhoz "járulhatott hozzá".

Nem ő húzta meg ugyan a ravaszt - képletesen - de nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a játék "ámokfutásának" ideje alatt sokan meghaltak, mert a játék hatására öngyilkosok lettek.

Szidorov azt állítja, hogy letartóztatása előtt legfeljebb 32 iskolást vett fel a csoportjába. A postás zokogott a felvételen, amikor a rendőrök kikérdezték letartóztatásakor.

Rengeteg embert taszított a halálba, akiknek egyébként pszichiáter segítségére lett volna szükségük. Egy jó szóra, megértésre, arra, hogy valaki ott legyen velük.

Ez az ember pedig arra bíztatta őket, hogy a játék 50. napján - aki eljut idáig - vessenek véget az életüknek.

A legutóbbi, és egyben remélhetőleg az utolsó áldozata a játéknak és így a férfinek egy 13 éves lány, aki a vonat elé ugrott, de szerencsére meg tudták menteni.

Az információk szerint Szidorovot azóta figyelik a titkosszolgálatok, mióta egy 14 éves lány öngyilkosságot kísérelt meg idén.

A hatóságok adatai szerint év alatt Oroszországban 130 haláleset kapcsolható a Kék bálna játékhoz. Azt remélik, hogy az egykori alkotó elfogásával a Kék bálna "mozgalom" is szép lassan elhal.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség


Megtekintések száma: 154999





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet