Megvannak a végső bizonyítékok: a világegyetem MESTERSÉGES!

2023. június 2., péntek
Egy intelligens entitás teremthette a világunkat és a teljes univerzumot – állítják a tudósok, komoly bizonyítékokra alapozva.

Ez az egész szorosan összefügg az intelligens tervezés gondolatával.

Válasz: Az intelligens tervezés elélete azt állítja, hogy az összetett, információgazdag biológiai szervezetek intelligens okokkal magyarázhatók, és ezek az okok empirikusan érzékelhetők. 

Bizonyos biológiai tulajdonságok azért haladják meg a darwini véletlenszerűség magyarázatát, mert a tervezettség nyomai tapasztalhatók rajtuk.

Vagyis valaki, vagy valami eleve megtervezte a világot.

Hogy őt Istennek hívjuk, vagy a kozmosz végtelen erejének, esetleg egy programozónak, az már lényegtelen kérdés.

A tény az, hogy sok bizonyíték mutat arra, hogy mesterségesen hozták létre a világot. Az egyik az, hogy a Darwini evolúció rengeteg hibát tartalmaz, és véletlenszerűséget.

Az élet összefonódó részekből épül fel, amelyek hasznos működése egymástól függ. Egy új rész kifejlődése magyarázható véletlen mutációval, de a rendszer működéséhez szükséges alaprészek párhuzamos fejlődése nem.

Például az emberi szem egy egyértelműen nagyon hasznos rendszer. A szemgolyó, a szemideg vagy a látókéreg nélkül egy véletlen mutálódott, tökéletlen szem akadályozná a faj fennmaradását, és ezért a természetes szelekció folyamata megszűntetné azt.

A szem csak akkor hasznos rendszer, ha az összes része jelen van, és egy időben megfelelően működik.

Egy másik fontos bizonyíték a tudósok szerint az, hogy a világegyetem a számítások és az anyag, antianyag kölcsönhatása szerint nem is létezhetne.

Valamiért mégis létezik.

Ez pedig azt jelenti, hogy vagy piszok nagy mázlink van, hogy az univerzum él és virágzik, vagy valaki – vagy valami – épp a megfelelő értékekre lőtte be a világegyetem „együtthatóit”, erőit és fizikáját.

Az összes kölcsönhatás, a természeti erők, de még a kvantumfizika is leírható matematikával. Ez pedig szintén azt sejteti, hogy előre „leírt” dolgokról beszélhetünk.

Ezt az elméletet gyakran hozzák fel a kreacionista világnézet mellett, azzal érvelve, hogy a konstansok ilyen pontos és az élet kialakulásához éppen megfelelő értéke nem jöhetett létre magától, így az univerzum keletkezése egy intelligens tervezőt kíván, aki képes lehetett előre beállítani a megfelelő értékeket.

Egyelőre még számos kutatás szükséges ahhoz, hogy megerősítsék a mostani kijelentésüket, azonban minden afelé mutat, hogy az univerzum nem véletlenül jött lére, hanem létrehozták...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek vallás univerzum intelligens tervezés


Megtekintések száma: 285664

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet