Mennyire közel járhatnak hozzánk az idegenek?

2017. január 19., csütörtök




Talán már rég el is indultak felénk, csak még nem tudunk róla.

Rengeteg feltételezés van arról, hogy miért nem találtunk még rá az idegenekre, de kevés teória taglalja azt a lehetőséget, mi van, ha valójában mi ugyan nem tudunk róluk, de ők tudnak rólunk.

És talán már több ezer évvel ezelőtt el is indultak felénk...

Ne feledjük, hogy a Berlini Olimpia volt az első olyan tévéadás, ely kijutott a világűrbe 1936-ban. Ez volt az első ilyen alkalom, amikor emberiség által keltett jelek szóródtak szét a világűrben.

Ez a jel ma is szóródik, az univerzum legmélyén, távoli galaxisokban. Talán már rég elérhetett egy olyan kozmikus vidékre, ahol értelmes élet tanyázik, és ez a fejlett civilizáció fogni is tudta a jelet.

Mivel azonban nem tudták belőne, pontosan honnan érkezett, talán idő kell nekik, hogy megfejtsék, kiktől, miktől érkezett a jel.

Másik szerint a jel lehetséges, hogy nem csak célba ért, de meg is sikerült fejteniük, hogy honnan érkezett, és ár úton vannak hozzánk.

Több oka lehet, hogy végül nem jeleztek nekünk vissza, hogy hallunk titeket. Az egyik lehetséges elmélet szerint valójában jeleztek ugyan, de a jelek elhaladtak ellettünk, vagy talán foguk is őket, ám nem voltunk képesek érzékelni, mint mesterséges jeleket.

Ugyanis lehetséges, hogy kódolva küldték, ugyanis rengeteg hasonló idegen faj lehet az univerzumban így nem árt az óvatosság.

Stephen Hawking is azon a véleményen van, hogy talán nem kellene idegeneknek szánt jeleket küldözgetnünk mindenfelé, mert elég, ha egyszer egy agresszív, gyarmatosító faj "kezei közé" kerül egy ilyen üzenetünk, ami gyakorlatilag egy meghívó lenne a Földbolygóra.

Ha valóban úton vannak, talán maguk találtak ránk, még azelőtt, hogy az első jeleket kiküldtük volna az univerzumba.

Ha csak a Berlini Olimpia sugárzását fogták be, még hosszú út állhat előttük, míg ideérnek. Ha ugyanis bár fejlettek, de még nem rendelkeznek a féreglyukak előállításának technológiájával, akkor "manuális" módon tehetik meg csak ezeket a hatalmas csillagközi távokat, m feltételezhetően jóval gyorsabban, mint mi.

Évtizedek alatt átjutnak egy csillagrendszeren, vagy még ennél is gyorsabban haladhatnak.

A nagy kérdés persze az, hogy vajon milyen szándékkal jönnek. Ugyanis könnyen elképzelhető, hogy az ideérkező idegenek eleve egy komplett haderővel érkeznek majd, és gyarmatosítani kívánnak majd minket.

"Az a baj, hogy ez egy lutri. Nem tudni, hogy az űrbe szétküldözgetett 'meghívóink' milyen fajt fognak végül idevonzani, és ez elég ijesztő gondolat." - állítja egy tudós a SETI programból.

Akadnak olyan vélemények is, melyek szerint az idegenek először nem is önmagukat fogják ideküldeni, hanem apróbb műszereket, felderítő szondákat.

Ezek elméletileg még a szomszédos csillagképekből is ideérhetnek évtizedek, évszázadok alatt, attól függően, hol élnek az idegenek.

Ha sikerül felvenni ily módon a kapcsolatot, akkor bebizonyosodna a nagy kérdésre adott válasz: egyedül vagyunk-e a világegyetemben.

Egy új időszámítás kezdete lenne, hiszen teljesen másképp tekintenénk a világra annak tudatában, hogy hozzánk hasonló lényektől hemzseghet a világegyetem.

tudomány idegen idegenek idegen civilizációk


Megtekintések száma: 31914





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet