Merkel végnapjai: bukhat az egész bagázs: új választásokat írhatnak ki Németországban!

2018. október 1., hétfő




Új erők támadnak fel Európában? Hozhat-e változást a menekültpolitikában a Mutti óriási veresége?

Szakad a kormánykoalíció! Akár új választás is jöhet Németországban!

Merkel a végnapjait éli, és minden bizonynal izgalmas időszak elé néz a teljes ország. ha merkel elbukik, még az sem kizárt, hogy Európa végre a sarkára állhat menekültkérdésben.

Ez pedig hatalmas változást, új szeleket hozhat az egész kontinensre.

Az Angela Merkel kancellár vezetése alatt álló Kereszténydemokrata Unió, a CDU főtitkára a hét végén egy interjúban arról beszélt, hogy a Szociáldemokrata Párt migránsokkal kapcsolatos követelése súlyos következményekkel járhat.

Annegret Kramp-Karrenbauer szerint ugyanis a terv elfogadása nem jelentene mást, mint kiskaput nyitni azok előtt, akik nem kaptak menedékjogot.

Hasonló szellemben nyilatkozott a kizárólag Bajorországban működő Keresztényszociális Unió egyik vezetője, Alexander Dobrindt is, aki megengedhetetlennek tartja, hogy a menekültekre vonatkozó rendeleteket úgy változtassák meg, hogy azokkal ki lehessen játszani a bevándorlásra vonatkozó szabályokat.

Tudósítók szerint a koalíción belüli újabb feszültség enyhítését szolgálhatja a bajor tartományi belügyminiszter indítványa, amelynek értelmében lehetővé tennék a migránsok elhelyezkedését, amíg a hatóságok döntenek a menekültstátusz iránti kérelmükről. 

Joachim Herrmann azonban leszögezte, hogy a kérelem elutasítása továbbra is egyet jelentene azzal, hogy el kell hagyniuk az országot.

Szerintetek egyébként mi történne, ha a merkeli világ egyszerűen felszámolná magát, vagy teljes mértékben megszűnne?

Elindulna valamiféle változás Európában, vagy egy fecske nem csinál nyarat?

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 7373





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet