Mesterséges édesítők: magas vérnyomás és szívbetegségek, rák! Biztos megéri?

2018. április 4., szerda




Te cukor vagy édesítőszer párti vagy? Egyre több olyan kutatás van, ami igazolja: daganatokat idézhet elő, és egyéb bajt!

A mesterséges édesítőszerekről már a kezdetek kedzetén seejteni lehetett, hogy károsak, legalábbis nem kellőképpen lettek ellenőrizve a bevezetésük előtt.

Akkor azonban mindenki mélyen hallgatott, a független kutatási intézetek is, és maguk a gyártók is.

Ez utóbbiak viselkedése érthető, hiszen nekik a profitjuk múlt azon, hogy el tudják adni ezeket a termékeket. Egészség és egyebek nem számítottak, ahogyan ma sem, csak a zöldhasúk!

Ma viszont már fordult a kocka, és számos kutatás bebizonyította, hogy jelentősne károsítják az emberi szervezetet.

A mesterséges édesítőszerek hosszú távon kapcsolatba hozhatók az elhízás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a szívbetegségek kockázatának növekedésével egy új kanadai kutatás szerint.

A Canadian Medical Association Journalban publikált tanulmányt a kanadai Manitobai Egyetem kutatói jegyzik, akik a mesterséges édesítőszerek hosszú távú, káros hatásait vizsgálták.

A tudósok 37 tanulmány adatait elemezték, amelyek mintegy 400 ezer ember átlagosan tíz évig tartó orvosi megfigyelésén alapultak.

A tanulmányok közül hét készült a klinikai tesztekre jellemző véletlenszerű kontrollcsoporttal, ezekben 1003 embert követtek átlagosan hat hónapig, ismertette a medicalexpress.com tudományos portál.

Itt jött a megdöbbentő eredmény: kiderült ugyanis, hogy az elemzés azt mutatta, hogy a mesterséges édesítőszerek pont arra nem jók, amire kitalálták őket.

Vagyis nem voltak képesek súlycsökkenést eredményezni!

Az viszont bebizonyosodott, hogy hosszabb távon cukorbetegségek, szívpanaszokat és akár daganatokat is okozhat.

Bár emberek milliói használnak rutinszerűen mesterséges édesítőket, a klinikai tesztek szerint tönkreteszik a szervezetünket és annak természetes egyensúlyát.

Rögtön adódik a kérdés: megéri?

Ér annyit az egész, hogy a saját egészségünkkel, akár életünkkel játsszunk?

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód feltáró táplálkozás


Megtekintések száma: 14620





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet