Mesterséges eredetű a Ceres?

2016. július 27., szerda




A kutatók előtt rejtély, hogy a Ceres felszínén miért nincsenek nagyobb kráterek, mint más égitesteken. Lehetséges, hogy belül üreges, és egy tömör, mesterséges váz tartja össze?

A Ceres már régóta rejtély a kutatóknak, és számtalan teória szereplője éppen emiatt. Sokan úgy vélik, hogy nem véletlenül van ott, ahol, és hogy alapvetően nem természetes, hanem mesterséges tárgy.

Egyre több kutató véli úgy, hogy valami nagyon nincs rendben a Ceressel. Lehetséges, hogy üreges a belseje, de ha így van, az azt jelentené, hogy mesterséges eredetű.

Jelenleg ugyanis nem ismerünk olyan égitest vagy bolygóképző folyamatot, mely üreges égitesteket eredményezne.

Ráadásul ezt tbbé kevésbé bizonyítékok is alátámasztják. Ha valóban mesterséges tárgy a Ceres, ki tette oda? És miért?

Lyuk van a pólusán

A Dawn nevű űrszonda nemrégiben készítette az új képeket a Ceresről, melyen érdekes anomália látható az égitest déli pólusán. Konkrétan úgy tűnik, mintha a Ceresnek nem is lenen déli pólusa, egy hatalmas bemélyedés, sötét folt található a területen.

ceres-mesterseges-lyuk

A Ceresen korábban is észleltek már számtalan érdekes jelenséget, formációt. A Ceresen ugyanis fénylő foltokat találtak, egy másik alkalommal pedig egy titokzatos, mesterségesnek látszó kupola-szerű építményt.

Minél több megfigyelést tesznek az égitesttel kapcsolatban, annál több szokatlan momentum derül ki.

A NASA hivatalos magyarázata szerint azért látható jelenleg egy óriási feketeség a területen, mert az épp árnyékban van a fényviszonyok miatt.

Ez még akár igaz is lehetne, de a Ceres ezen részéről korábban nem túl sok jó felvétel készült, és egy belső NASA munkatárs azt állította korábban, hogy

ezeket a képeket  az űrügynökség kifejezett utasítására rendszeresen elmontírozták, sok más égitestről, így a Marsról készült felvételekkel egyetemben.

A kérdés tehát továbbra is adott: mi van a Ceresen, és egyáltalán mi a Ceres?

Találtak valamit a Ceresen?

Sokan úgy vélik, hogy a Ceresen már régebben találhatott valamit a NASA, amiért úgy érezte, hogy az ott készült képeket hamisítani, megsemmisíteni kell.

A pólusnál található átjáró egy belső világ bejárata is lehet.

Éppen ilyen bajáratok találhatóak bolygónkon is a belső Földbe, csak a bolygónkon lévő lejáratok sokkal rejtettebbek.

Korábban már kupola-szerű építmények körvonalait is kilehetett venni különböző műholdképeken.

Tagadhatatlanul van ott valami, a természet ugyanis nem dolgozik derékszögekkel.

[caption id="attachment_7611" align="aligncenter" width="740"]ceres-osi-kupola Egy nemrégiben megtalált kupola. A kupola tízszer magasabb, mint a Föld egyik legmagasabb épülete, az Empire State Building.[/caption]

Talán olyan bizonyítékot találtak, mely alátámasztja azt, hogy nem a természet formálta a kupolát? Vagy szerves anyagok nyomait fedezték fel? Egy biztos, valamit titkolnak előlünk.

Mesterséges fémváz a felszín alatt

Úgy hiszik, hogy mint Holdunk esetében, a Ceres is egy olyan mesterséges objektum, melyek belseje üreges, és egy mesterséges masszív fémváz védi a felszín alatt a létesítményt.

Ezért van az, hogy mint égi kísérőnk esetében is, nincsenek a felszínen nagyobb kráterek. Az idegenek által alkotott fémváz ugyanis egyfajta pajzsként elnyeli a becsapódásokat.

ceres-idegenek

A másik fontos momentum és dolog, a Ceres fénylő foltja, foltjai. Sokaáig vizsgálta őket a tudomány, és akadtak ideig-óráig működőképes elméletek arra vonatkozóan, hogy mik lehetnek ezek a fények, azonban mindegyik sorra megdőlt, és nem lehetett végül bebizonyítani.

A tudomány még ma sem tudja biztosra, hogy mik lehetnek ezek a szokatlanul erősen fénylő foltok.

fenyek-a-ceresen

A 92 kilométer átmérőjű, 4 kilométer mély kráter képződményeit korábban két, jól elkülönülő foltnak hitték, csak a későbbi felvételek alapján vált egyértelművé, hogy tulajdonképpen sok, különálló pötty alkotja a fényes területeket.

Mik lehetnek? Városok? Egy idegen civilizáció túlélő kolóniája? Egy idegen katonai bázis, vagy egyfajta megfigyelő központ?

Az azonban biztos, hogy valamilyen megfigyelő központ lehet a Ceres belsejében. Állítólag a Holdunk is egy mesterséges tárgy, mert egyes történelmi feljegyzések szerint korábban nem volt ott, valamint szintén kevés nagy kiterjedésű kráter található rajta.

mesterseges-hold

Ha ez így van, akkor

évezredek, évszázadok óta figyelnek minket az idegenek. Megfigyelő központjaik egész hálózata lehet kiépítve a naprendszerben, vagy akár azon túl is.

Az idegenek is azt állítják egyes üzeneteikbe, melyeket kapcsolatfelvételen során adnak át az emberiségnek, hogy már egy ideje rajtunk tartják a szemüket.

A kérdés csak az, hogy egy napon majd fellebbentik-e a fátylat magukról, vagy maradnak mindörökre a háttérben rejtőzve, segítve, figyelve az emberiséget...

rejtély retjélyek


Megtekintések száma: 7726





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet