Mi az igazság a Pilisben rejtőző, piramis alakú anomáliákról? Tényleg itt rejlik az emberiség titka?

2023. április 13., csütörtök




A világ legfőbb szakrális helyszíne rejtőzik a Pilis sziklás monstrumai alatt? Egy félreértelmezett geológiai rejtély, vagy egy megdöbbentő titok?

Léteznek olyan helyek a világban, melyek valami olyan mérhetetlen szellemi erőtérrel rendelkeznek az ősi elbeszélések szerint, hogy kiválasztott néppé avatják az ott élőket.

A Pilisben élő emberekkel sokak szerint éppen ez a helyzet, mivel a Pilis vonulatait olyan ősi szakrális helynek gondolja még ma is a világ, mely egyfajta energiaközpontként volt jelen az ősi múltban.

Amikor háborúk dúltak a Földön, addig a Kárpát-medencében, különösképpen ebben a régióban tilos volt fegyvert hordani. Az ősi szakrális világ hatalmas természetes temploma volt ugyanis ez, amit mindenkinek tisztelnie kellett.

Ilyen, és ehhez hasonló legendák terjedtek el az elmúlt évszázadokban a Pilissel, és azok furcsa, piramisra emlékeztető hegyeivel kapcsolatban.

Több korabeli történelmi dokumentum alapjául származó legenda említi azt, hogy a Pilis alatt egy titkos katakomba rendszeren lehetett átkelni egy napon át tartó úton. Ezt az információt egy 1543-as szultánhoz írt levélben is megemlítik.

Ezekben a katakomba rendszerekben rengeteg kincset elrejtettek állítólag még az ősmagyar időkben, így egy nagyobb mennyiségű, jelentős értékű kincs is felhalmozódhatott odalenn.

Valódi piramisok, vagy sem... Forrás: Pilisszántó Facebook csoport - Somorjai Ede

Tehát egy mérhetetlen kincs is el volt rejtve ezekben a földalatti rendszerekben, de a piramisok alapvetően nem ezért épültek, hanem azért, hogy egyfajta szakrális helyszíneivé váljanak a világutazóknak, és őseinknek.

A magyar ősök ezzel tisztában voltak, mára viszont nagymértékben megkopott, elveszett a jelentéstartalmuk, sokan pedig azt kérdezik, voltak-e egyáltalán itt piramisok, vagy csak humbuk az egész?

Ha valaki ellátogat a Pilisbe, és hajlandó letérnie a turistajelzésekről, és kicsit kutakodni, számtalan olyan nyomot találhat, melyet néhai őseink hagytak ránk.

Egy ősi térképen is feltüntetik a rejtélyes piramis hegyeket... Forrás: Kis Kapu

Különféle sziklákba süllyesztett vájatok, picike alagutak, ősi kőkörök és kőrakások.

Korábban Weissenburg-Fehérvár feliratú kőlemezeket is találtak, mellyel az egykoron széthordott várrom köveit jelölték Mária Terézia uralkodása alatt.

Őseink nyomai a Pilisben... Forrás: Kis Kapu

Maguk a hegyek is léteznek, és valóban emlékeztetnek egyes jellemvonásaikban a piramisokra. Sok szakértő ellenben abban már kételkedik, hogy ezek valóban ősi piramisokat rejtenének.

Őseink nyomai a Pilisben, és különféle alagút rendszerek... Forrás: Kis Kapu

Az viszont igazolt, hogy több különállóm alagutat is találtak bennük, így a kérdés, hogy vajon ténylegesen rejtett piramisok-e, nehezen eldöntendő kérdés.

Mindenesetre, ha az alagutak megvannak bennük, funkcióval bírtak, ez pedig feltételezheti a szkeptikusok számára is, hogy valami van ezekben a hegyekben elrejtve, vagy legalábbis volt egykoron.

Vajon bennük tárolták azt a felbecsülhetetlen értékű ősi tudást, amit a pogányok végül rovásírással jegyeztek fel? Vagy valami mást tárolhattak bennük? A mérhetetlenül nagy kincset, melyet az ősmagyarság idején összegyűjtöttek hazánkban?

Az elmúlt évtizedekben sajnos csak önkéntes kutatók próbáltak utánaeredni a gúla alakú hegyek rejtélyének, mert a legtöbben nem hisznek benne, és egyszerű geológiai ritkaságként fogják fel a Pilis hegyeit.

Pedig egyes szóbeszédek szerint számos esetben, aki erre jár, érez valamiféle szellemi megtisztulást, mintha a szakrális szerepe a legkevésbé sem torzult volna ennek a csodálatos helynek.

Az idők során a területről előkerült rovásírásos táblák és kövek, valamint egyes dokumentumok azt támaszthatják alá, hogy fontos hely volt egykoron, az ősi időkben.

A kirándulók egy része szerint a különleges építmények körvonalai ma is kivehetők. A Rám-hegyen pedig van egy olyan gúla alakú struktúra, mely kifejezetten emlékeztet egy igazi piramisra. Mindez csak a véletlen lenne?

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek összeesküvés magyarország magyarsag magyar piramisok szakrális


Megtekintések száma: 154732





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet