Michio Kaku nagyon érdekes dolgot mondott a teljes napfogyatkozásról!

2017. augusztus 21., hétfő




Amerika teljes lázban van, sokak szerint ez a világ legnagyobb csillagászati eseménye az elmúlt 100 évben. A híres New Yorki Egyetemen tanító fizikust kérdezték.

Michio Kaku elmondta, hogy a teljes napfogyatkozás, mely általában midnen ember életében csak egyszer jön el, mint adódó alkalom, mindenkinek ot kellene felírva lennie a bakancslistáján.

Ez egy spirituális élmény, ez megtapasztalás. Kozmikus erők egyesülnek és válnak láthatóvá az emberek szeme láttára.

Szerinte egy kozmikus véletlent láthatunk, mely igen látványos lesz Amerikában, mivel oda vetül majd a Hold árnyéka mely a megfelelő pozícióban lesz a megfelel szögben, a megfelelő pillanatban.

Ennyiről van szó, nem többről, de ettől még maga az esemény elképesztő, és ezt az emberek a saját hátsó kertjükből figyelhetik majd meg.

Michio Kaku elmondott pár nagyon érdekes dolgot magáról a Napról is. Többek között azt, hogy a napunk felszíne sokkal hidegebb, mint a Napkorona vagy az azt körülvevő atmoszféra.

Jelenleg erre senki sem tud magyarázatot találni, aki pedig fog, azt biztosan meg fogják jutalmazni egy Nobel-díjjal.

Szerinte fontos, hogy ezt megértsük, mert a jövőben kulcsfontosságú lehet az, hogy a Napunk működését felfogjuk és akár előre tudjuk jósolni a folyamatait. Ugyanis egy napon olyan napviharok érkezhetnek a Föld felé, melyek kiüthetik a műholdjainkat, megsemmisítve a teljes kommunikációs rendszerünket.

Michio Kaku azt mondja, nem szabad belenézni a Napba, vagy megtapasztalni az eseményt szabad szemmel, mert retinakárosodást szenvedhetünk el. gy biztos: Amerikában körülbelül 12 millió ember lesz abban a sávban, ahonnan tisztán látható lesz ez az egyedülálló napfogyatkozás.

Egyesek már most azt gondolják, hogy ez lehet a világtörténelem legnézettebb eseménye, ugyanis hatalmas embertömeg élheti át, és a modern technikának köszönhetően rengeteg élő közvetítés is lesz majd.

De ne aggódjanak azok sem, akik nem tudnak jelen lenni személyesen, vagy nem tehetik majd meg, hogy kiutazzanak megnézni a napfogyatkozást, ugyanis nekik online is lehetőségük lesz nyomon követni a dolgokat.

Oregon állam területétől kezdődően Dél-Karolináig lehet majd megtapasztalni a legjobban.

tudomány fizika csillagászat űrkutatás napfogyatkozás


Megtekintések száma: 76016





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet