Minden eddiginél nagyobb járvány veszélye fenyegeti Magyarországot!

2017. december 6., szerda




Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke beszélt a közelgő vészről. Nem árt felkészülni?

Lehet, hogy véget érhetett az emberi társadalom viszonylag nyugodt, durva vírusoktól, baktériumoktól mentes időszaka?

A korábbiaknál is erősebb és sokkal erőteljesebb lefolyású járványok jöhetnek. Komoly megbetegedéssel járó influenzajárványok jöhetnek hazánkra - számolt be róla Póta György.

Ennek már korábban, néhány hete, hónapja is voltak előjelei.

Ausztráliában a korábbiaknál súlyosabb járvány jelentkezett. A tapasztalatok szerint ugyanis a vírusok az ottani tél elmúltával az északi féltekén jelennek meg.

A gyerekek nem tartoznak a rizikócsoportba, ám esetükben is kockázatot jelent a közösségben szerzett fertőzések nyomán legyengült szervezet.

Általánosságban, akárcsak az idősek esetében, a gyerekeknél is a krónikus betegek a leginkább veszélyeztetettebbek. A szervezet ellenálló képessége a gyerekeknél is megfelelő táplálkozással, a C és a D vitamin szedésével, bevitelével és a higiéniai szabályok betartásával erősíthető.

A szakemberek szerint azért is komoly a baj, mert egyre nagyobb mértékben válnak hatástalanná a különféle influenzavírusok ellen az antibiotikumok.

Ma már gyakorlatilag az ilyen szerek 80%-a nem hasnál, mivel a vírusok mutálódnak, egyre ellenállóbbá válnak, és ez világszerte óriási veszélyt jelenthet.

És van egy még rosszabb híre a hazai orvosoknak:

Az antibiotikumok túlfogyasztásában a nemzetközi statisztikák szerint Magyarország éllovas.

A túlfogyasztás pedig rezisztenciát okozhat, amelynek nyomán egyre többen halhatnak meg bakteriális fertőzésekben...

Komoly baj lehet tehát szeret a világon abból, köztük hazánkban is, hogy annak idején évtizedeken át felelőtlenül használták az orvosok az antibiotikumokat, és mindenkinek felírták, még olyanoknak is, akiknek nem lett volna szükségük rá.

AA jövőben pedig ennek meglesz az ára.

hazánkban több ezren, világszerte pedig több millióan eshetnek áldozatául a szuperbaktériumoknak, ha nem teszünk valamit a helyzet orvoslására.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség magyarország egészség életmód világjárványok


Megtekintések száma: 63827





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet