Morgan Freeman a Monsantot és a GMO termékeket hibáztatja a méhek pusztulásáért

2017. március 8., szerda




Szerinte egyértelműen a cég a felelős. A GMO ellenes harcban több nagy neves sztár állt ki mellette.

Mint ismeretes, a méhek világszerte pusztulnak. Leginkább azonban Amerikában és annak egyes vidékein észlelhető ez a hihetetlen nagymértékű pusztulás.

Sokak szerint nem véletlen, sőt, ma már tudományos bizonyítékok is vannak rá, hogy a Monsanto által gyártott Roundup rovarirtó szer, és a GMO növények hatására indulhatott meg ez a tömeges kihalás.

Persze az elvitathatatlan, hogy valójában a méhpusztulás egy nagyon összetett folyamat, melyben szerepet játszik a klímaváltozás is, és az erősödő légszennyezés.

Azonban a GMO termékek, és a rovarirtók, permetszerek jelentős részt vesznek ki maguknak ebből a pusztulásból.

Nem egy kutatás alkalmával bebizonyították már, hogy az annyira biztonságosnak mondott Roundup rovarirtó nem csak a növényekbe kerül bele, hanem a rászálló állatokba, rovarokba is. Sőt, az ipari feldolgozás ellenére a végén ezek a rovarirtó származékok és maradványok még az emberi szervezetben is kimutathatóak.

Arról meg nem is beszélve, hogy egereken végzett kísérletek során a GMO kukoricával etetett egerek mindegyikénél hatalmas tumorok keletkeztek a szervezetben hosszabb távon.

Ez szintén nagyon árulkodó jel, ennek ellenére a cég lefizette az embereket, szakorvosokat, hogy kedvezően nyilatkozzanak róluk.

Új tanulmányokat rendeltek be, melyek azt állítják, hogy a rovarirtójuk biztonságos, a GMO termékek pedig nem jelentenek veszélyt, holott nemrég az is bebizonyosodott, hogy képesek jól dokumentálhatóan megváltoztatni az emberi génállományt.

Néhány éve az egyik lobbistájukat csalták tőrbe egy interjúban, ahol azt állított, hogy annyira ártalmatlan a rovarirtó, hogy bele is lehetne inni, semmi bajunk nem lenne tőle.

Ezt nagyon erősen állította, ezért megkérték, hogy akkor kortyoljon bele, ugyanis hoznak neki egy adagot.

Erre a lobbista megsértődött, és melegebb éghajlatra küldve a riportert dühösen és zavartan félbeszakította az interjút. Ez mindent elárul a Monsantoról, és a hozzáállásáról.

2016 végén aztán több híres színésznek is elege lett a jelenségből. Többek között Morgan Freeman is kiállt amellett, hogy a Monsanto egy gonosz cég, és valójában sokkal nagyobb károkat okoznak, mint bárki gondolta volna.

A színészóriás konkrétan odáig ment, hogy szerinte a Monsanto tevékenysége nagymértékben hozzájárul a méhek egyre gyorsuló ütemű pusztulásához.

Természetesen több kollégája is kiállt az ügyben mellette, mint Alec Baldwin, Leonardo DiCaprio vagy Mark Ruffalo.

Egyre több híres és tehetős ember szeme nyílik fel az ügyben, így talán idővel el lehet lehetetleníteni a nagy megacéget, ami annak idején teljesen tönkretettek azokat a farmerteket, akik nem voltak hajlandóak az ő génmódosított vetőmagjaikat megvásárolni és azzal bevetni földjeiket.

összeesküvés egészség GMO eltitkolt tények


Megtekintések száma: 30303





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet