Morzekód a Mars felszínén? Különös mintázatok és pontok, senki sem tud rájuk magyarázatot

2023. április 22., szombat




Különös mintázatokat rajzoltak ki a homokdűnék a Mars felszínén, melyek morzekódra emlékeztetnek. Mindez a véletlen műve lenne, vagy egy idegen civilizáció próbál üzenni?

Megint nagy az érdeklődés a Mars felszínén található furcsaságokkal kapcsolatban. Ugyanis egy újabb formációt vettek észre a bolygón.

A felszínen a lerakódó és szél(?) által elrendeződött homokdűnék morzekódot rajzoltak ki.

Természetesen megindultak róla a heves viták, a felfedezést követően szinte azonnal. A dolog ugyanis úgy néz ki, hogy elméletileg nem lenne szabad, hogy ennyire szabályos mintázatok jöjjenek létre. Ráadásul mindez úgy, hogy egy morzekódra emlékeztessen.

morzekod-mars-felszinen-2

Persze a NASA kutatói azonnal próbálták menteni a menthetőt, és azt állították, hogy a formációk azért jöhettek létre, mert a térségben nagyon kevés a homok, és ezt a kevés anyagot egy helyre fújta össze a szél.

Ez azonban elég gyenge magyarázat, mert a bolygó többi részén nem lehet ennyire szabályos alakzatokat, pontokat találni.

Éppen ezért sokan arra tippelnek, hogy földönkívüli eredet állhat a háttérben.

De ha valóban idegen eredetű a morzekód, a kérdés már csak az, hogy kik készíthették, mikor, és mit üzenhettek.

Mivel rengeteg pont van a területen, így a kód egyelőre értelmezhetetlen, legalábbis senki sem jött még rá, hogy pontosan hogyan és miként lehetne értelmezni a felszínen látható rejtett információt.

Úgy vélik, egy már kihalt, vagy kihalóban lévő civilizáció egyik utolsó segélykérő üzenete lehet.

Mások szerint az üzenet egy tényleges, általunk is ismert morzekód, melyet az előző emberiség hagyott hátra, akik még a Marson fejlődtek ki, majd egy kataklizmát követően kénytelenek voltak elhagyni azt.

Tagadhatatlan, hogy a Marson tucatszámra találtak már olyan mesterséges építményeket, melyeket egyértelműen valamiféle tudattal rendelkező intelligencia, vagy kultúra hozott létre.

A kérdés csak az, hogy ezek az idegen kéz alkotta leletek az emberiséghez köthetőek-e, vagy egy teljesen más fajhoz.

morzekod-mars-felszinen

Erről ugyanis nagyon megoszlanak a vélemények. Egyes ufó kutatók úgy gondolják, hogy nincsenek is idegenek, mert azok tulajdonképpen a jövőből érkezett emberiség tagjai.

Mások viszont éppen ellenkező állásponton vannak: szerintük egy tőlünk eltérő, idegen faj népesítette be egykoron a Marsot. Az életet egy a Földön élő dinoszauruszokat is kipusztító aszteroida törölte el.

Bárhogy is, egyre több olyan dolog kerül elő a Marssal kapcsolatban, amit aligha lehet a szőnyeg alá söpörni...

tudomány mars marskutatás


Megtekintések száma: 80054





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet