Nagy erejű földönkívüli jel érkezett a Földre? Lehet, hogy idegen civilizáció küldhette

2022. október 14., péntek




A tudósok is vitatkoznak arról, hogy mi lehet, de egyre többen állítják, hogy értelmes civilizáció küldte.

Lehet, hogy megtörtént az első valódi kapcsolatfelvétel, méghozzá az idegen fajok egyike vette fel velünk a kapcsolatot?

Nagyon sokna gondolják úgy, hogy a mostani valóban egy igazi fordulópont.

Arról van szó, hogy egy hihetetlenül nagyerejű, mesterségesnek látszó jelsorozatot érzékeltek, mely a világűr egy távoli szegletéről érkezett.

Ehhez hasonlót már korábban is észleltek, és azóta sme sikerült ezen titokzatos jelek forrását megmagyarázni.

A jelek sokkal inkább hasonlítanak rádiójelekhez, mint természetes jelenségek jeleire...

Forrásukról számos elmélet született már: a villanások két neutroncsillag összeolvadásából vagy nagy tömegű fekete lyukaktól származhatnak. Rövidségük miatt nagyon nehéz meghatározni pontos eredetüket.

Napjainkig nagyjából 40 FRB-t sikerült „elkapni", legtöbbjük eredetét homály fedi.

Az év elején azonban ritka nagy szerencséje volt a kutatóknak: megfigyeltek egy ismétlődő rádiókitörést, amely az FRB 121102 nevet kapta. 

Az ismétlődés páratlan lehetőséget teremtett az FRB 121102 tanulmányozására, így sikerült megállapítani, hogy egy tőlünk 3 milliárd fényévre található törpegalaxis csillagformáló régiójából érkezik, és valószínűleg neutroncsillag bocsájtja ki.

Ráadásul ezek az események nappal és éjszaka történtek, a jelek érkezésének ideje nem esett egybe egyetlen helyszíni tevékenységgel vagy más ismert forrás aktivitásával sem.

A jel gyorsasága, valamint alacsony frekvenciája arra utal, hogy a kitörés extrém fényes volt, forrása pedig elképzelhetetlenül nagy energiát bocsátott ki magából valahol a kozmosz egy távoli zugában.

Sokak szerint földönkíüvliek is lehetnek, erre pedig minden esély meg is van.

Bár most még ki kell zárniuk minden más magyarázat esélyét, nagyon is lehet, hogy idegen civilizációk próbálják jelekkel bombáznia Földünket, mi pedig technológiai hátrány miatt nem vagyunk képesek dekódolni ezeket a jeleket.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány ufó ufók idegen földönkívüliek csillagászat univerzum idgeenek


Megtekintések száma: 99954





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet