Nagyon érdekes cikk a kvantumfizika és a jólét kapcsolatáról. Videó!

2016. október 12., szerda




Az EGÉSZ-ség, a biztonság és a „JÓL-LÉT” alapja – az ÖSSZHANG!

Valójában mindenki egészségre, biztonságra és „JÓL-LÉT”-re vágyik. Ha ez igaz, akkor vajon mi gátolja meg az emberiséget abban, hogy mindenki így élhessen? Könnyebb erre a létünk alapjait feszegető kérdésre válaszolnunk akkor, ha a jelenlegi problémák okait felderítjük.

A honlap olvasói számára ezek az okok valószínűleg már ismertek: tudjuk, hogy a Föld lakóinak az 1-5%-ához kerül a többi 95-99% értékteremtő munkájának a gyümölcse. 

Ez a globálisan intézményesített folyamat mára oda vezetett, hogy az emberek túlnyomó többsége gyakorlatilag rabszolgaként dolgozik azért, hogy a törpe kisebbség az egyre növekvő vagyonával egyre nagyobb érdekérvényesítő képességhez, vagyis egyre nagyobb hatalomhoz jusson.

Ennek az állapotnak a fenntartását a magán pénzrendszer, a globalizáció és az ezek működését segítő pártrendszer létezése biztosítja. 

Bár nem is gondolnánk, de a pártrendszer az egyik legmeghatározóbb közülük! Ez azért van, mert az elmúlt néhány évszázadban a világ normális működéséről még meglévő tudás helyett fokozatosan emberek által kitalált eszme-rendszerek (ideológiák) alapján szervezték át a gazdaságot és a társadalmat azok, akik döntési helyzetbe kerültek. Ezeket az eszméket, ideológiákat jelenleg a pártok képviselik. 

Mindegyik azt gondolja magáról, hogy ő képviseli a tökéletes igazságot, és az embereket megpróbálják rávenni arra, hogy ők is ezt gondolják. 

Valamire rávenni valakit pedig általában csak manipulációval lehet, hiszen az a célja ennek a folyamatnak, hogy a józan paraszti esze helyett az adott párt ideológiája szerint gondolkodjon lehetőleg mindenki. Tehát el kell nyomni a józan paraszti észt. A pártok azonban nem végeznek értékteremtő munkát, aminek a hasznából finanszírozhatnák ezt a költséges „küldetésüket”, ezért adományokat kénytelenek elfogadni, amikért cserébe a támogatók megrendelésére formálják át a gazdasági és a társadalmi folyamatokat… Így alakulhat ki a „kiváltságosok” kis csoportja.

Normális ez? Esetleg lehetne másként is megszervezni a gazdaságot és a társadalmat? Mi lenne, ha nem a kiváltságosok, illetve a profit érdeke lenne a középpontban, hanem az értékteremtő ember érdeke? Mi kell ehhez? Ha felismertük azt, hogy az ember által gyártott ideológiák szétverték a természetes rendszereket, akkor ezeknek a rendszereknek a működését talán olyan alapokra kellene helyeznünk, ami kizárja az emberi egó öncélú érdekeit. Van ilyen?

Igen, ez lehetséges! A kvantumfizika híres „kettős rés” kísérlete kimutatta, hogy a láthatatlan kvantummező végtelen lehetőségeiből az válik fizikai valósággá, amire az ember (vagyis a tudat) ráirányítja a figyelmét. Ha ez így van, és minden ember rendelkezik ezzel a képességgel, akkor csakis az lehet az igazságos gazdasági- és társadalmi berendezkedés, amikor a döntési jog ott van, ahol a döntési helyzet felmerül.

Ebben az esetben mindig a józan paraszti ész szerint tudnánk gondolkodni, és minden döntési helyzetben könnyen kiválaszthatnánk azt a megoldást, ami minden létező legjavát szolgálja. Ráadásul, ha erre a tudományos felfedezésre alapoznánk az emberiség működését, akkor újra alkalmazhatnánk az őseink még fennmaradt tudását is, hiszen a rábaközi táltosaink még ismerték a kvantummező létezését, amit így neveztek: „a szitáló ködnél finomabb szellemanyag”. Így az ősi tudás és a tudomány újra egymásra találhatna a gyakorlatban is!

Ez az ősi-új világ azonban teljesen más gondolkodási módot igényel, mint a mostani pusztító globalista-kapitalizmus. Ennek a világképnek „szerves társadalom” a neve, mert minden és mindenki szerves egységben működik a Világmindenséggel. A www.szervestarsadalom.info honlapon több, egymásra épülő írásban mutatom be azt, hogy a szerves társadalomban hogyan működne a gazdaság és a közösség, hogyan lehetne ezeket újraszervezni, és mindez milyen előnyökkel járna minden ember számára. (No, az az 1-5% rosszabbul járna…) 

Egy előadásban is elmondom ezeket, amit tiszta szívemből ajánlok azok figyelmébe, akik tenni is szeretnének azért, hogy minél előbb beköszönthessen az új Aranykor. Az Aranykor ugyanis nem történelmi vagy gazdasági kategória, hanem minőségi! Ha minél többen és minél előbb elkezdünk jobb minőségű döntéseket hozni akármilyen kis léptékű dologban, akkor a kvantumfizika törvényei a külső körülmények is ehhez igazodnak majd. Csak annyit kell tenni, hogy mostantól más szempontok szerint hozzuk meg a döntéseinket…

(A szerves társadalom világkép gyakorlati működésének a felvázolásához dr. Halász József munkáját használtam fel.)

Pataki Antal

www.szervestarsadalom.info

tudomány kvantumfizika


Megtekintések száma: 68971





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet