Napokra van a harmadik világháború? Trump és Kim Dzsongun megléphetik azt, amitől mindenki retteg?

2017. szeptember 23., szombat




Úgy néz ki, hogy tényleg nincs messze már az atomháború, amitől mindenki tart. Arról van szó ugyanis, hogy Donald Trump és Kim Dzsongun között szinte pattanásig feszült már a viszony.

Egyes elemzők szerint a jelen helyzet már nem menthető meg diplomáciai úton, és elkerülhetetlen valamilyen fegyveres konfliktus.

Mások szerint van még remény, és visszaterelhető egy atomháborúval NEM fenyegető mederbe is a dolog.

Egyre aggasztóbb az Egyesült Államok és Észak-Korea közti szájkarate, amely új szintre lépett a napokban.

Sok politikai és katonai elemző szerint a jövő hét sorsdöntő lehet a történelemben, mert kiderülhet, hogy lesz-e egy újabb atomháború, vagy sem.

Donald Trump amerikai elnök ENSZ-ben elmondott beszédével új szintre lépett, soha nem fordult még elő, hogy amerikai elnök háborúra, atomháborúra utaló beszédet mondjon pont az ENSZ-ben, amelynek a béke fenntartása a feladata.

Ez mindenképpen azt jelzi, hogy ténylegesen küszöbön lehet egy globális nagy háború a két nemzet között.

Donald Trump beszéde azért is aggasztó, mert megoldást nem kínál, csak a háborús retorikát használja, az erre adott koreai válasz pedig egy Csendes-óceáni hidrogénbomba felrobbantásával való fenyegetés volt, ez egy rendkívül veszélyes folyamat.

Az a baj, hogy a felek nem tudnak megegyezni.

Észak-Korea folyamatosan atommal fenyeget, míg Amerika teljes atomleszerelést akar elvégezni.

Ráadásul Kim Dzsongun elég őrült ahhoz, hogy ténylegesen meg is nyomja a piros gombot, ezzel több száz millió ártatlan ember halálát okozva szinte bárhol a világon.

A ballisztikus rakétákat ugyanis csak 50% eséllyel tudja Amerika is kivédeni, vagyis 10 lövésből 5 biztosan betalál, és óriási pusztítást visz véghez.

OSZD MEG másokkal is!

összeesküvés harmadik világháború észak-korea atomháború


Megtekintések száma: 143691





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet