NASA bejelentés: új Földet találtak! Ez a bolygó a Föld "ikertestvére"

2023. április 23., vasárnap




Hatalmas felfedezésről adtak hírt: meglehet az emberiség második otthona, és akár élet is lehet rajta!

A NASA már egy ideje vizsgálódik az űrben, és a kozmosz távoli csillagai között olyan bolygókat fürkész, melyek a miénkhez hasonlók.

Ezeken a bolygókon rendszerint a körülmények és az éghajlat, valamint a légkör is hasonló lehet.

A különféle exobolygók lehetnek a kulcsai ugyanis a földönkívüli civilizációk felfedezéséhez, és az azokkal való kapcsolatfelvételre.

Most a NASA egy hatalmas bejelentést tett...

Valami olyanra bukkantak, ami reményt ad az idegen élet utána kutatásoknak, és annak, hogy egykoron találunk egy másik Földet az emberiség számára.

Az amerikai űrügynökség ugyanis rábukkant egy olyan Földszerű bolygóra, mel yrnegeteg mindneben hasolít a mi otthonunkra.

Nagyban hasonlít bolygónkhoz, 129,9 nap alatt kerüli meg a központi csillagot, ami körül kering, és átmérője mindössze 11 százalékkal haladja meg a Földét – derítette ki mindezt a NASA Kepler nevű űrtávcsője a Kepler-186f névre keresztelt, amúgy tőlünk mintegy 500 fényév távolságra található exobolygóról.

Azért érdekes a Kepler-186f, mert nagyjából olyan távolságra fekszik a csillagától, mint a Föld, azaz elviekben létrejöhetett rajta az élet valamilyen formája.

Rajta kívül még három bolygó kering a csillag körül.

“Csak egy bolygót ismerünk, amelyen van élet: ez a Föld. Mikor célkitűzésként fogalmaztuk meg földönkívüli életformák felkutatását, akkor elsősorban a Földünkhöz hasonló bolygókat kezdtünk keresni. Ezért van óriási jelentősége a mostani felfedezésnek”

– mondta Elisa Quintana, a SETI Institute és a NASA’s Ames Research Center kutatója.

A bolygóról valójában már korábban is tudtak.

Valamikor 2014 tájékán bizonyították létezését, azóta pedig az új vizsgálatok alapján kiderült,h hogy élet is lehet rajta.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány csillagászat űrkutatás exobolygók


Megtekintések száma: 46533





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet