Nem kell végig szedni az antibiotikumot! Egy új kutatás bizonyítja, hogy többet árt, mint használ!

2017. július 29., szombat




És erről megint csak szándékosan nem beszél a gyógyszeripar, mely a gyógyszerek és antibiotikumok gyártásából él.

Végre fellebbentik a fátylat a gyógyszeripar egyik legnagyobb hazugságáról, és az emberiség ellen elkövetett bűnéről? Arról van szó, hogy az antibiotikumokat nem kell, és nem is lenne szabad végig szednünk olyan módon, mint ahogyan az jelenleg elő van írva az orvosok által.

A kutatást természetesen független kutatók végezték el, akiket nem pénzelt a gyógyszeripar, vagy nem fizetett le, hogy ennek ellenkezőjét állító áltanulmányt alkossanak, és tegyenek közzé.

Borulhat a bili, és új ajánlásokat kell kitalálni - hangoztatták a brit kutatók.

A gyógyszer-rezisztencia terjedését segíti ugyanis elő és ezért hibás az a szemlélet, hogy minden esetben végig kell csinálni az antibiotikum-kúrát, akkor is, ha a beteg már a vége előtt jól érzi magát. Ez azt jelenti, hogy a szuperbaktériumok elterjedésében nagy szerepet vállalt az elmúlt évtizedekben az antibiotikumok felelőtlen szedése, és szedetése a betegekkel.

Az orvosok ugyanis sok esetben boldognak-boldogtalannal felírták, még enyhébb betegségekre is. Mondhatni ágyúval lőttek a verébre, és ennek az emberiség úgy issza majd meg a levét, hogy szuperbaktériumok alakulnak ki, melyek minden kezelésnek ellenállnak.

Ez napjainkra be is következett, és a szuperbaktériumok egyre több áldozatot szednek.

"Ha egy beteg bármi okból antibiotikumot szed, a bőrön vagy a bélben, illetve a környezetében lévő antibiotikum-érzékeny fajokat és mikroorganizmus-törzseket ellenálló fajok és törzsek váltják fel, amelyek készen állnak arra, hogy újabb fertőzést okozzanak a jövőben. Minél hosszabb az antibiotikum szedése, annál nagyobb az esélye, hogy ezek az ellenálló fajok teret nyernek. Az ellenálló törzsek közvetlenül terjedhetnek olyan emberek között, akiknél nem mutatkoznak a betegség jelei" - mesélik.

Itt jön a csavar a történetben, ami ól rávilágít a gyógyszeripari működésre: Az orvosok tanácsolhatják a betegeknek, hogy hagyjanak fel a kúrával, amikor jól érzik magukat, de ez ellentétes az Egészségügyi Világszervezet ajánlásával.

A WHO álláspontja ugyanis az, hogyha valaki korán leáll a kúrával, akkor nem pusztul el minden baktérium a szervezetében, ami újra erőre kaphat.

A független kutatást végző tudósok szerint azonban éppen ez az, ami a hihetetlenül ellenálló szuperbaktériumokhoz vezetett napjainkra, és ennek kellene véget vetni.

Több mint valószínű, hogy ismét zárt kapukat fognak döngetni, mivel a gyógyszergyárak köszönik szépen, nagyon jól megélnek a betegeknek értékesített, tonnásamra fogyó antibiotikumokból, és eszük ágában sincs csökkenteni az adagokat.

Ráadásul az orvosok is jól járnak, akik szoros összefonódásban állnak ezekkel a gyógyszergyártó cégekkel.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány egészség feltáró gyógyszeripar gyógyszermaffia


Megtekintések száma: 50672





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet