Nem mindennapi látvány: 107 millió pók fészkelte be magát egy épületbe!

2017. július 12., szerda




Bizarr képek következnek. Pókfóbiások jobb, ha kihagyják!

Ijesztő képek láttak nemrég napvilágot, melyeket egy Baltimoreban található elhagyatott komplexumban készítettek.

Az este érdekessége, hogy az épületbe bemerészkedő munkások közül többen nagyon megijedtek, mivel olyan gigantikus mennyiségű hálóz, és pókot találtak odabenn, mely ép ésszel felfoghatatlan.

A szennyvíz tisztítására szolgáló egykori komplexum elhagyatott blokkjai között olyan pókok által szőtt hálószövevények húzódtak keresztül, melyek gyakorlatilag mindent beleptek.

Hamar a helyszínre is hívtak egy biológus csoportot, hogy kiderítsék, hány pók élhet a helyen.

A kutatók mintákat vettek, megnézzék, hogy egy-egy területen mekkora a póksűrűség, és igen megdöbbentő adatokkal hozakodtak elő.

A kutatócsoport állítása szerint ugyanis legalább 107 MILLIÓ pók élhet a baltimore-i épületben, melynek belső tereinek 95%-át lepték el pókhálók.

"Soha ehhez foghatót még nem láttunk. Egészen elképesztő, hogy ennyi pók képes volt itt úgy együtt élni, hogy nem szűkölködtek a táplálékban. Egyedülálló, zárt ökoszisztémával lehet dolgunk" - nyilatkozták.

A megtalált pókfaj egyedi a vizes, nyirkos helyeket kedvelik, és a természetben főleg mocsaras, vagy nagyon magas páratartalommal rendelkező környékeken fordulnak elő.

Az épület a jelentések szerint már 2009-ben is üresen állt, és már akkor is bemerészkedtek munkások, azonban nagyon féltek, mivel nem tudták, mi szőheti ezeket a hálókat, és ők sokkal nagyobb pókfajtákra gondoltak.

Minden bizonnyal világrekordról beszélhetünk, ugyanis soha azelőtt nem találtak még egyetlen épületben ilyen mennyiségű pókot. 

Feltehetően egy gigantikus szuperkolóniával van dolgunk.

Az nem tiszta, hogyan, és pontosan mikor szaporodhattak el, mivel az épület már legalább egy évtizede áll üresen, de a jelek szerint viszonylag rövid idő alatt ki tudod épülni egy a mindent behálózó "pók sztráda".

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség bizarr


Megtekintések száma: 30686





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet