Nem mosdanak, mégis tökéletesen tiszták: ez a titka a rejtélyes törzsnek

2017. március 13., hétfő




Ezek a gyönyörű, egzotikus nők úgy maradnak tiszták és egészségesek, hogy vízzel szinte sosem érintkezik a testük. Mégis, hogyan érik ezt el? Kiderül a cikkből!

A himba törzs egy félnomád pásztornép Namíbia északi részén. Egyike azon kevés afrikai bennszülött csoportnak, akiknek sikerült megőrizniük eredeti életmódjukat.

Különös ismertetőjelük a nők bőrének és hajának vörös színe, amit egy okker, zsír és növényi anyagok keverékéből előállított kenőccsel érnek el.

Ez az anyag, amellyel rendszeresen bekenik magukat megvédi őket az erős naptól, a rovarcsípésektől így szinte alig látni rajtuk az öregedés nyomait.

A himbák egy távoli teremtőben hisznek, akinek a segítségét csak az ősök szellemeinek közbenjárásával lehet elnyerni. A szertartásaik szent tüzek köré összpontosulnak, amelyeket az ősök sírjain gyújtottak.

A tűz és a füst azonban nemcsak vallási szertartásaiknál játszik központi szerepet. Speciális „füstfürdőben mártóznak meg”, ami tisztán tartja a testüket, még az intim testtájékaikat is!

Ezek a gyönyörű, egzotikus nők úgy maradnak tiszták és egészségesek, hogy vízzel szinte sosem érintkezik a testük.

A füstöt speciális gyógynövények gyökereinek elégetéséből és mágikusnak tartott kövek porából nyerik. A füst még a betegségeket is távol tartja a törzs tagjaitól!

Érdekesnek találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Forrás: Tudnodkell.info

érdekes érdekesség egészség


Megtekintések száma: 127819





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet