Nézd meg, milyen sebeket ejt a cápa az emberen! Brutális!

2016. október 27., csütörtök




Ha megnézed ezeket a képeket, valószínűleg soha nem fogsz nyílt vízbe merészkedni még akkor sem, ha tudod, hogy nincs cápa a közelben. Csak erős idegzetűeknek!

Cápatámadást átélni a világ legborzasztóbb élményei közé tartozik, amit csak nagyon kevesen élnek túl.

Sokszor elfelejtjük, hogy bár a szárazföldön kisajátítottunk mindent, a vízben nem mi vagyunk az úr, hanem egy óriási tengeri hal, mely csúcsragadozóként vadászik mindenre, ami él: a nagy fehér cápa.

Nem túlzás azt állítani, hogy ez a jelenleg a Földön élő legnagyobb vízi ragadozó. csak úgy zabálja a húst, feneketlen a gyomra, és fogai fűrészként reszelik szét a csontokat és a lágyszöveteket, állkapcsa pedig satuként zúzza porrá minden porcikánkat.

Mindjárt közszemlére is teszünk néhány képet, melyek jól mutatják, milyen brutalitásra is képesek ezek a lények.

A nagy fehér cápa méretei igen impozánsak lehetnek. Az egyik legnagyobb példányt néhány éve Ausztrália déli partjainál észlelték, ez közel 7 méteres hosszúságú volt, a valaha mért leghosszabb pedig 7 és fél méter.

Ezek a mélytengeri szörnyek 2500 kilót is nyomhatnak, és hatalmas súlyuk, nagy termetük ellenére nagyon fürgék, hiszen áramvonalas testükkel, és uszonyaikkal pillanatok alatt képesek odaúszni áldozatukhoz

Fogai pengeélesek, ha végig húznánk rajta az ujjunkat, garantáltan elvágnánk. Ehhez érdemes hozzátenni, hogy ezek a fogak átlagban 7-8 centiméter nagyságúak. Ráadásul a fogak széles csipkézett, ezért úgy működik, mint egy igazi szalagfűrész. Sokan ezt revolverfogsornak is hívják.

Érdekes tény, hogy a cápa fogai gyakran újra képződnek. Ha egy kiesik, hamar nő helyette egy másik, hiszen a fogai elengedhetetlen részét képezik életének, és táplálkozási képességének.

A közhiedelemmel ellentétben igen jó a látása, ezért van az, hogy gyakran számoltak be korábbi cápatámadások alkalmával arról, hogy az állat kidugta a fejét a vízből, hogy szétkémleljen, felmérje a terepet.

Alapvetően nem fenyegetik az embert, de ez csak azért van, mert valójában az ember nem sűrűn találkozik velük. Évente néhány tucat cápatámadás történik, ezek nagy része halálos. Ellenben az emberiség évente sok száz cápát gyilkos meg.

Akit cápatámadás ér, az nem tehet többet, mint küzd, és imádkozik. Az ilyen rajtaütések ugyanis 90%-ban halállal szoktak végződni. A cápa ugyanis már az első pillanatokban brutális sebeket képes ejteni az emberen.

Tű éles recés fogai úgy vágnak a húsba, mint forró kés a vajba. Az áldozatok szerencsésebbik fele még a támadás első másodperceiben szörnyethal, de aki túléli az első harapásokat, hosszú, kínkeserves haláltusára számíthat.

A cápa lehúzza magával a víz alá, és vadul csonkolgatni kezdi. Az áldozat sokszor a vízbe és saját vérébe fullad, de ritka esetekben van, aki még él, mikor a fele testét már elfogyasztotta a szörny, és tovább áll.

Ilyenkor a szerencsétlen áldozat gyakorlatilag kivérzik. Voltak olyan esetek, ahol kifogott, majd megnyúzott cápák belsejében több emberi maradványt is találtak.

Valószínűleg nincs olyan ember, aki szándékosan szeretne egyszer szembekerülni egy igazi nagy fehér cápával a nyílt vízen, hisz ilyen halált még a saját ellenségünknek sem kívánnánk.

hihetetlen bizarr ijesztő borzalmas durva


Megtekintések száma: 149357





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet