Nutella: tényleg jó a hajnak? Egy neten felbukkant videó szerint csodákat művel vele!

2016. december 20., kedd




Nemrég felbukkant egy videó, melyen egy nő haját nutellával kezeli a fodrásza, és bámulatos dolgok történnek a kezelés végére. Van alapja a nutellás hajpakolásnak?

Elképesztően bizarr, már-már érthetetlen jelenség ütött fel a fejét nemrég az interneten, ugyanis megjelent egy olyan videó, amin egy őt láthatunk, amint egy rendkívül különös anyaggal vonja be fodrásza a haját.

Méghozzá egy nagy üveg nutellával.

A nutelláról eddig is rengeteg váropsi legenda és információ keringett, de ez mindent überel. A videó azt sugallja, hogy a nutella jó a hajnak. Mi több, nagyon selymessé, fénylővé teszi azt.

De vajon tényleg van alapja a dolognak, vagy csak egy viral videóval van dolga az internet népének?

A nutelláról ma már köztudott, hogy rengeteg zsírt tartalmaz, és még több cukrot. Egyes mérések szerint a nutella 57%-a cukor, vagyis jelentősen képes hozzájárulni rendszeres fogyasztása esetén a cukorbetegséghez és az elhízáshoz.

Csöppet sem egészséges, még akkor sem, ha sok reklámja még ma is ezt sugallja.

Sokakat megdöbbentett, amikor a nyilvánvalóan egészségtelen édesség gyártója elleni pert megnyerte egy tudatos fogyasztóként fellépő anyuka.

A bíróság 3 millió dollárra büntette a céget, 2,5 millió dollárt pedig azért kell fizetniük, mert nem lehetett elolvasni a tápanyagtáblázatát - írta meg a The Consumerist fogyasztóvédelmi oldal.

De vajon mit tesz a hajjal a nutella? Van alapja a videónak, vagy csak marketingfogás az egész?

Egyelőre nem ismeretes olyan jótékony, hivatalosan is elismert hatása a hajra, ami alátámasztaná a videó hitelességét, ugyanakkor a videó megjelenésével egy időben többen kipróbálták az eljárást, és meg vannak róla győződve, hogy a hajat sokkal selymesebbé és fényesebbé teszi.

Az is kiderült, hol is készült pontosan a videó. Dubaiban, méghozzá egy Aded & Samer nevű híres, és elismert szalonban. Vajon olyat tudnak, amit mások nem?

Ami még megdöbbentőbb, hogy a videóból az is kiderül, hogy ezt egyfajta természetes hajfestésként is szokták kérni arrafelé egyes ügyfelek. De persze azonnal felvetődik a kérdés: a nutellás pakolás nem hoz tartós hajszínváltozást, nem igaz?

Nos, az ottani fodrászok szerint ez változó, és nagyban függ a hajunk típusától. Ha világos karamell színt szeretnénk elérni, akkor egy átmeneti hajfestésnek felel meg, és nem utolsó sorban vitalizálja, selymesíti a hajat.

Te kipróbálnád ezt a különleges pakolást?

érdekes hihetetlen érdekesség egészség


Megtekintések száma: 69447





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet