Ő lehet az első magyar földönkívüli?

2017. május 14., vasárnap




Hihetetlen sztori következik egy férfiről, aki azt állította magáról, hogy földönkívüli. Ezt olvasd el, elképesztően bizarr történet!

Magyar embernek magyar földönkívülit? Lehet ebben az egészben valami, de aligha vagyunk a 10 millió földönkívüli nemzete.

Enne ellenére nemrégiben egy elképesztő történet járta be a világhálót egy férfiről, aki itt él Magyarországon, és azt állította magáról, hogy földönkívüli.

Noha nem azért, mert szent meggyőződése volt, bár akár ez is közrejátszhatott a dologban. Sokkal inkább történhetett azért, hogy elkövesse az elmúlt évek egyik legnagyobb csalássorozatát.

Összesen ugyanis 410 millió forintot zsebelt be különféle emberektől azzal, hogy földönkívülinek adta ki magát!

A 2012-es letartóztatása előtt egyéni vállalkozóként dolgozó férfi 2000-ben Szegedre költözött, és itt pattant ki a legbizarrabb ötlet a fejéből, ami valaha kipattanhatott magyar embernek: kitalálta, hogy földönkívülinek adja ki magát, hogy másoktól pénzt csaljon ki.

Azt gondolhatnánk, hogy a sztori túlságosan bizarr ahhoz hogy igaz legyen, de a helyzet az, hogy valós.

2004 nyarától nem rendelkezett bányászati joggal, befektetőket keresett meg a fiktív tevékenység finanszírozására. Tárgyalásai során felfigyelt olyan személyekre, akik fogékonyságot mutattak spirituális tevékenységek, ezotériás kezelések és gyógymódok iránt.

Azt állította nekik, hogy földönkívüli erőkkel van kapcsolatban, illetve ő maga is földönkívüli. A férfi későbbi elmondása szerint így sokkal könnyebben adtak neki pénzt, életük egyfajta meghosszabbításaként, vagy a céljaik eléréséhez.

A férfi ugyanis hamis világképekkel hitegette őket. Ez egy elég szomorú képet fest a magyar emberek hiszékenységéről - állítják a pszichológus szakemberek.

A legmegdöbbentőbb az volt az egészben, hogy azok, akik saját forrásból már nem tudták előteremteni a kért összeget – az igazi okot titokban tartva – rokonaiktól, ismerőseiktől kellett kölcsönöket kérniük.

2004 és 2011 között összesen mintegy 410 millió forintot csalt ki az ország különböző pontjain lakó sértettektől a férfi, aki földönkívüli volt, legalábbis azok szerint, akik erre fogékonyak voltak, és beadta nekik ezt a mesét.

Az eset azért érdekes és fontos, mert remekül tükrözi azt, hogy néha a túlságosan vak hit, és az egészséges szkepticizmus hiánya milyen veszélybe tudja sodorni az embereket.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség bizarr


Megtekintések száma: 106362





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet