Öngyógyító génekkel kísérleteznek - jön a szuperemberek generációja?

2023. augusztus 4., péntek




Az elkövetkező évtizedekben megjelenhetnek az első olyan emberi egyedek, akiknek azonnali regenerációs képességük lesz.

Nem, ez nem az X-men filmek egyik szinopszisa, hanem egy létező kutatási projekt. A végeredménye azonban nagyon hasonló lehet ahhoz, mint amit Rozsomák produkál a filmekben.

Miről is van szó? Az öngyógyító gének olyan ütemű felerősítéséről és átalakításáról, mely lehetővé tenné egy embernek, hogy az elszenvedett sérülések azonnal begyógyuljanak a testén.

Ha ez megvalósulna, nem lenne szükség fekvőbeteg ellátásra, legalábbis fizikai sérültek soha többé nem lennének a kórházakban.

Öngyógyításra hajlamosak egyes génjeink, és alapvetően a sebgyógyulás folyamataiban kell keresni a megoldást. 

A kutatók és orvosok tudják ezt, és már közel egy évtizede kísérleteznek azon, hogyan lehetne megérteni, és felerősíteni ezt a folyamatot.

Ha ugyanis képesek lennénk a filmekben látott módon felgyógyulni az egyes sérülésekből, alig lenne haláleset a Földön.

Az más kérdés, hogy ezen népességszaporulat mellett ez mennyire lenne érdeke az emberiségnek, de elméletben meg lehet valósítani.

Legalábbis erre jutott a Pentagon is, és több független orvosi labor is, ahol már évek óta folynak a különféle kutatások.

A Pentagon nem véletlen érdeklődik ennyire a fejlesztési és kutatási részleg iránt, és sokan úgy vélik, hogy alapvetően a hadászati célokat, és felhasználást látják benne.

Van is benne ráció, és potenciál, hiszen olyan hadsereget lehetne létrehozni így, ami megsemmisíthetetlen, legalábbis bizonyos keretek között.

A genetikailag módosított katonák természetesen nem élnék túl, ha telibe kapná őket egy rakéta, de a fegyverlövéseket, és az egyéb sérüléseket túlélnék, és képesek lennének percek alatt felgyógyulni belőle.

A hadigépezet egy merőben új szintre lépne ezzel, arról nem is beszélve, hogy mindemellett a gének módosításával azt is elérhetnék, hogy ezek a "szuperemberek" soha nem fáradnának el. Egy új emberi faj jönne létre, egy olyan generáció, aki már képes saját testéből építkezni.

A végére ez persze már nagyon science fictionnek hangzott, de sok jövőkutató még ennél is merészebbet gondol a jövőről, és azt mondják, túlságosan alábecsüljük a tudomány jelenlegi fejlődési ütemét, mely egyre csak gyorsulni fog az elkövetkező években.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség genetika


Megtekintések száma: 66616





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet