​Orbán Viktor: Az orosz-ukrán háborúban Magyarország Magyarország oldalán áll

2022. március 26., szombat




Az orosz-ukrán háborúban Magyarország Magyarország oldalán áll. Segít a bajbajutottaknak, de érvényesíteni akarja, meg akarja védeni a saját nemzeti érdekeit - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a brüsszeli EU- és NATO-csúcs után a közmédiának adott nyilatkozatában.

A kormányfő kiemelte: Magyarországnak minden nemzetközi találkozó alkalmával újra és újra ki kell állnia a saját nemzeti érdekei mellett.

Ezért nem mindegy, hogy milyen kormánya van Magyarországnak. Olyan kormánya van-e, amely kiáll a nemzeti érdekek mellett vagy olyan, amelyik a nagyokkal vagy az éppen számára tekintélyt sugárzó más országokkal akar alárendelt szerepben együtt úszni"

- fogalmazott.

A kormányfő szerint a NATO-csúcson egyértelműen kiderült, hogy

A MAGYAR ÁLLÁSPONT MÖGÖTT VANNAK TÖBBEN, EZÉRT A NATO KI IS MONDTA: NEM RÉSZESE ENNEK A HÁBORÚNAK,

nem akar benne részt venni, ki akar belőle maradni, és sem fegyvert, sem katonákat nem küld, se légtérzárat nem rendel el. Hozzátette: ha vannak tagállamok, amelyek túl akarnak ezen menni és saját felelősségükre valamit tenni akarnak, azt a NATO nem akadályozza meg.

Az EU-csúcs gazdasági szankciókat érintő tárgyalásai kapcsán érthető felvetésnek nevezte azt: ha segíteni akarnak az ukránoknak és azt akarják, hogy minél hamarabb béke legyen, akkor

AZ OROSZOK SZÁMÁRA KELL VILÁGOSSÁ TENNI, HOGY EZT A HÁBORÚT NEM ÉRDEMES FOLYTATNIUK. EZT EGY HELYES TÖREKVÉSNEK TARTJA, MERT SZERINTE IS A LEGFONTOSABB MA AZ, HOGY BÉKE LEGYEN.

"Mi a béke oldalán vagyunk" - jelentette ki, ugyanakkor hozzátette: nem lehet úgy békét teremteni, hogy olyan szankciókat alkalmaznak, amelyek "jobban fájnak nekünk, mint az oroszoknak".


Megtekintések száma: 4442





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet