​Orbán Viktor rendkívüli sajtótájékoztatója : rendkívüli bejelentések jöttek

2022. december 21., szerda




Az elmúlt 30 év legnehezebb időszakáról beszélt.

A Karmelita kolostorban tartott Kormányinfón Gulyás Gergely és Kovács zoltán, a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár is ott lesz, a miniszterelnöktől pedig a magyar és külföldi újságírók is kérdezhetnek.

Orbán Viktor azzal indított, hogy ma délután kormányülés is lesz, az ott történtekről azt követően kapunk tájékoztatást.

Orbán szerint 2022 volt a magyarok legnehezebb éve az elmúlt 30 évben, de az ország rendkívüli teljesítményt nyújtott.

Rendkívüli teljesítményt nyújtott az ország a parlamenti választáson, melyen meg kellett védeni Magyarország szuverenitását is, mert a nemzetközi szereplők olyan súllyal vettek részt az eseményekben, mint eddig sohasem. 3 milliárd dollár állt szemben 3 millió szavazóval és az utóbbiak győztek, akik stabil, cselekvőképes kormányzatot hoztak létre.

Meg kellett bírkozni Brüsszellel, amely baloldali kormányt akart Magyarországon, de nem sikerült.

A szomszéd országban háború dúl, több száz magyar is meghalt már ebben a háborúban, akiket az ukrán hadseregbe soroztak be. Ennek a háborúnak csak vesztesei vannak: a két háborús fél és az Európai unió is. 

A magyar felfogás szerint, ha el akarod kerülni, hogy háborúba kerülj, ne engedd, hogy belesodorjanak - mondta Orbán, aki szerint európa már benne van a háborúban, a fegyverszállításokkal, a katonák kiképzésével.

Bár ez nem a mi háborúnk, Magyarország legnagyobb humanitárius akcióját indítottuk el, hogy segítsünk az ukránoknak. Mindenkit átengedtünk, aki pedig itt akart maradni, maradhatott is és mindent megkapott, ami elérhető egy magyar ember számára.

Orbán szerint a harmadik sikert a migrációs probléma kapcsán nyújtotta az ország: a délről és az ukrajna felől érkező nyomásnak is ellenállunk. Nehéz volt a déli határvédelmet fenntartani, 250 ezer illegális pbelépési próbálkozást sikerült megakadályozni.

A negyedik nagy teljesítmény, hogy sikerült megfékezni az energiaárakat. 2021-ben 7 milliárd eurót fizettünk a behozott energiáért, most 17 milliárdot. 

Magyarország nem csak előteremtett 10 milliárd eurót, ami 4000 milliárd forintot jelent. Úgy, hogy közben a családok energiaellátását is megvédte, minden család 180 ezer forint támogatást kap egy hónapban, az energiaáron keresztül. A 10 milliárdnyi plusz finanszírozást 2023-ra is megoldottuk már.

Az ötödik nagy teljesítmény, hogy a foglalkoztatottságot fenn tudtuk tartani, 30 éves csúcsojn van, az emberek 74,6 százaléka dolgozik.

Csökkenteni tudtuk aköltségvetési hiányt is úgy, hogy közben visszaadtuk a 13. havi nyugdíjat, bevezettük a fiataok adómentességét és visszaadtuka családok adójának egy tekitélyes részét.

A hatodik nagy teljesítmény, hogy a hungarofóbia ellenére sikerült megállapodnunk az Európai unióval az uniós pénzekről, a megállapodásokat várhatóan a következő napokban alá is írjuk - mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor elmondta, mit várunk 2023-tól:

A háborúból maradjunk ki továbbra is

Megakadályozzuk a recessziót

Az inflációt jövő decemberig egyszámjegyűre csökkentsük

Ma várhatóan döntünk, hogy azon 25 év alatti fiatal nők adómentességét, akik gyereket vállalnak, az adómentességet 30 éves korukig kiterjesszük.

Megtartsuk szuverenitásunkat.


Megtekintések száma: 13357





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet