Óriási humanoid denevért fogtak egy elfeledett dzsungelben?

2019. november 25., hétfő




Lehetséges, hogy egy eddig ismeretlen, óriási méretekkel rendelkező, emberszerű denevérfaj létezik a bolygón?

Egy ilyen feltételezést sejtet legalábbis az, hogy az utóbbi években egyre több helyen szeret a világban érdekes jelenségekről számolnak be, melyek az égen röpködő hatalmas vérszívókkal kapcsolatosak.

2017-ben Chicago környékén, a közeli erdők környékén több ízben számoltak be a szemtanúk arról, hogy hatalmas, ember nagyságú denevéreket láttak az égen. Voltak olyan történetek, melyek konkrét támadásokról meséltek.

A beszámolók mindegyikében az volt a közös, hogy egymástól függetlenül írták le nagy pontossággal ezeket a lényeket. Az egyezések miatt a kutatók szinte biztosak abban, hogy valós jelenséggel van dolgunk, és ugyanazt a fajt láthatták több különböző helyen.

Az emberszerű, humanoid denevér legendája nem újkeletű.

Már 2011-ben feltűnt egy megdöbbentő fénykép egy Fülöp-szigeteken lévő dzsungelben - más források szerint Peruban - elejtett gigantikus vérszívóról.

A leginkább denevér, és bagoly keresztezésére hasonlító lény szárnyfesztávolsága jól látható, a körülötte lévő emberekhez képest. A lénynek az azt elejtő katonák szerint vörösen izzottak a szemei, és rendkívül agresszív volt.

Léteztek olyan szóbeszédek a környéken, hogy már több kisgyereknek nyoma veszett, és rendszeresen rájárt a gazdák állataira.

„Akkora volt, mint egy kifejlett, felnőtt ember, csak szárnyakkal” – mesélték.

De vajon lehetséges, hogy ilyen lények ekkorára nőjenek? A biológusok szerint egyáltalán nincs kizárva, hogy egy eddig ismeretlen, nagyobb méretű faj elkerülhette a figyelmünket egészen eddig.

Gondoljunk csak a bojtos úszójú halakra, melyeket néhány évtizede fedezte fel újra, merthogy azelőtt kihaltnak hitték, és úgy gondolták, hogy a dinoszauruszokkal együtt 65 millió éve elpusztulhatott az utolsó egyede is.

Mára kiderült, hogy rengeteg megmaradt kolóniája létezik a tengeren, óceánok egyes szegleteiben.

Feltehetően így lehet ezzel az egyelőre besorolás nélküli óriásdenevér fajjal is.

Egyes helyeken, mint például Mexikóban még egy legenda is létezik egy olyan titokzatos denevér vonásokkal rendelkező nőről, aki egy hatalmas madár és denevér keveredéséből származó lénnyé tud átalakulni, mely olyan erővel rendelkezik, hogy az ember koponyáját egy mozdulattal képes lenne összeroppantani.

A legenda arról is beszámol, hogy olyan erős átkot hordoz, hogy egyetlen érintés is képes végezni az emberrel.

A folklór ellenére a tudósok szerint szó sincs mitikus lényről, pusztán arról, hogy a néhai népi hiedelmek óriásira nőtt denevérfajokat azonosítottak mitikus figurákkal.

Napjainkban egyre több helyen bukkannak nagyobb méretű példányokra, de a kutatóknak még nem került a kezükbe olyan lelet, melyet alaposabban értelmezhettek volna.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély megmagyarázhatatlan kriptid kriptozoológia rektélyek


Megtekintések száma: 145098





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet