Óriási, ismeretlen eredetű hab lepte el Santa Clara városát

2016. november 21., hétfő




Rejtélyes habtenger lepte el Santa Clara városát, ahol a fehér massza az utcákra és az udvarokra is behömpölygött.

A rejtélyes hab egyik pillanatról a másikra ütött fel a fejét. Volt, aki az egészből nem vett észre semmit, és csak arra ébredt a sziesztázásból, hogy ár több méteres hab lepte el a háza ablakát.

A rejtélyes habszerű massza eleinte nyugtalansággal töltötte el a lakosságot, mert nem tudták, hogy honnan ered, és mi okozza.

Éppen ezért abban sem volt senki biztos, hogy ez a hab mérgező-e vagy sem. Egyes, paranoiásabb városlakó megijedt, és a pincében bújt el, mert azt hitték, hogy valamiféle biológiai támadás zajlik a város ellen.

Mások bátrabbak voltak, és kimerészkedtek a szabadba az irtózatosan nagy és sűrű tejfehér hab ellenére is, mely az utcaképet magába kebelezte.

„Olyan volt, mintha leesett volna az első hó. Először azt hittem, hogy havazott, aztán amikor jobban szemügyre vettem a tájat, akkor jöttem rá, hogy ez valamiféle habos massza!” – mondta el egy kíváncsi helybéli.

A hab megjelenését követő fél órában rengeteg hír és álhír, pletyka kapott szárnyra, ami nem segített a város nyugtalanabbik felén. Azonban annyi bizonyos volt, hogy túl nagy baj nem lehetett, mivel nem harsogtak fel a város vészkürtjei, és a katonaság ódon lánctalpai sem csattogtak a betonon.

A helyiek egyre kíváncsibbak lettek, hogy vajon mi lehet ez a rejtélyes fehér hab, és honnan eredhet. Korábban már tapasztaltak hasonló habot, akkor azonban nem teljesen sikerült megfejteni az okokat.

Az ominózus eset egy kis Japán falucskában esett meg, egy hatalmas fölrengést követően. Rejtély, hogy mi okozta a habzást, ahogyan az is, hogy mi az összetétele az anyagnak, de sokan úgy hitték, hogy közvetlenül köze van a földrengéshez.

Korábban is figyeltek már meg hasonlót, szintén nemsokkal egy-egy nagyobb rengés után.

Itt azonban nem volt fölrengés, így nem lehetett tudni biztosra, hogy mi a hab forrása. Aztán nem sokkal ezután megérkezett a hivatalos tájékoztatás. Egyrészt kiderült, hogy a hab teljesen ártalmatlan, másrészt a forrása nem más, mint egy meghibásodott tűzoltó rendszer, a város egyik épületében.

Ilyen esetek már más városokban is előfordultak korábban, akkor is némi felfordulást, riadalmat keltve.

A habot nem sokkal később lekezdték takarítani, illetve egy részét hagyták, hogy magától bomoljon majd le.

érdekes érekesség


Megtekintések száma: 71311





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet