Óriási massza tapad a csatornák falára Lincolnshire-ben

2016. június 16., csütörtök




Titokzatos, alaktalan massza jelent meg a város csatornáiban. Néhol az egész csatorna alagutat eltömíti az organikusnak tűnő anyag. Csak azok olvassanak tovább, akiknek erős a gyomruk.

Mi szóltunk! Ugyanis a titokzatos massza mögött rejlő igazság nagyon undorító és bizarr. Nemrégiben Lincolnshire városkában megindultak a szóbeszédek, hogy a csatornában munkások valami különösre bukkantak odalenn.

Egy hosszú, több méteren át futó, alaktalan amorf masszára, mely nem tűnt se nem élőnek, se nem mesterséges szemétnek.

A csatornákban több helyen megtalálták ezt a valamit. A massza a csatorna falaira volt tapadva, helyenként erősen megvastagodva.

A város alatti csatornarendszerben soha nem volt jelen hasonló, és először nem tudták, hogy pontosan miről is lehet szó. Hasonló jellegű élőlényt már láttak ilyen helyeken. A Tubifex tubifex nevű élősködő féreg masszákba csoportosulva van jelen a nyirkos, sötét helyeken.

Ilyen Tubifex populációt találtak néhány éve egy csatornarendszerben,

akkor sokan azt hitték, hogy valamiféle idegen életformára bukkantak,

míg meg nem vizsgálták őket.

A most talált massza azonban némileg eltért mind állagát, mind "viselkedését" tekintve a tubifex populációtól. Több ezer gallon vízzel sikerült csak kimosni ennek az anyagnak egy részét, néhol már teljesen eldugította a csatornát, ami komoly veszélyeket rejtett magában.

Aztán kiderült, hogy pontosan mi alkotta ezt a rejtélyes és titokzatossággal körbelengett masszát.

Elhasznált óvszerek, szennyezett használt pelenkák, toalettpapírok és zsebkendők nedvesség által összetapadt elegye.

Még leírni is gyomorforgató, hogy mennyi mindent dobunk bele mi emberek a csatornába, ha nem is önszántunkból. Hiszen a wc lehúzásával, a mosogatáskor esetlegesen a kagylóba kerülő dolgokkal mind-mind hozzájárulunk mi magunk is, hogy ilyen vagy ehhez hasonlatos masszák alakuljanak ki a csatornák mélyén.

Az emberek olyan gyors és nagy ütemben juttatnak nem odavaló szemetet a csatornákba, hogy Oxfordban nemrégiben egy kétemeletes busznak megfelelő "lerakódás" tömítette el az egyik város alatti alagutat.

A nagyobb városokban, mint amilyen London, szinte napi szinten harcolnak a különböző lerakódó, majd ott szilárdra megkötő masszákkal, ugyanis a város nem engedheti meg magának, hogy használhatatlanná váljanak csatornái.

érdekes érdekesség természet bizarr ijesztő


Megtekintések száma: 15564





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet