Óriási rejtély övezi a Bolíviában talált hosszú koponyájú csontvázakat

2017. április 14., péntek




Idegen eredetűek? Vagy egy elveszett civilizáció tagjai? Továbbra is misztikusak a bolíviai csontok.

Régészek találtak rá még régebben arra a két leletre, melyről a mai napig nem tudni, hogy idegenek, vagy emberek csontvázai lehetnek-e.

AZ egész dolog úgy merült fel, hogy a vizsgálatok során kiderült - és látható is volt - hogy a csontvázak hosszúkás, embere nem jellemző karakterisztikájú koponyával rendelkeznek.

De amit a kutatók találtak rajtuk, az még ennél is ijesztőbb volt.

Egyrészt a koponya valóban hosszúkás volt mindkét esetben. De a koponya agytérfogata is jelentősen nagyobb volt. Vagyis ha ezek emberek voltak, kivételesen nagy aggyal rendelkeztek.

Ráadásul a koponyák sokkal nehezebbek is voltak, 2-3-szor nehezebbek, mint egy hasonló korú felnőtt ember koponyája.

A szóban forgó leleteket egyébként az Aymara temetőnél találták, Bolíviában. Ez a temető több ezer éves testeket tartalmaz, korábba már ástak itt, de csak most először bukkantak ilyen jellegű maradványokra.

Még a híres archeológus-régész, Brien Foerster is megvizsgálta a leleteket, hogy kiderítsék, kik, vagy mik lehettek ezek.

Ő az egyik legnagyobb szakértő volt a területen, és nagyon jártas a Paracas kultúrában. Sokan úgy sejtették ugyanis, hogy ha nem idegen eredetű, talán a Paracas kultúra tagja lehetett, mely viszont tényleges kapcsolatban állhatott az idegenekkel.

Felmerült az is, hogy uralkodók lehettek. A múltban az ősi és az ókori időkben is nagy hatalmasokként tisztelték az uralkodókat, és gyakran tulajdonítottak nekik isteni hatalmat.

Egyes régészek szerint ez nem véletlen, és valójában az ennek az egésznek az alapja, hogy ezek az uralkodók valóban földönkívüliek voltak, vagy pedig olyan ember-idegen hibridek, melyek vérében földönkívüli eredet is volt.

Vannak olyan feltételezések is, hogy az egyiptomi fáraóknak is azért voltak olyan hatalmas fejdíszeik, mert valójában jelentősen elnyúlt koponyával rendelkeztek.

Az egyik csontváz egy lányé a tudósok eredményei szerint, a másik pedig egy idősebb nőé. A lány gyakorlatilag egy baba lehetett, és születés után halhatott meg nem sokkal.

Ez fel is tette a nagy kérdőjelet a lelet kapcsán. Ugyanis a Paracas kultúráról azt tartották, hogy egyes tagjaik megnyújtották születésüktől fogva bizonyos módszerekkel a koponyájukat.

Azonban ez a maradvány bizonyította, hogy egy gyermek eleve ilyen fejjel jött a világra...

Adódik tehát a kérdés: genetikailag miben tértek el az emberektől? Valóban folyt az ereikben földönkívüli vér?

Mivel a bolíviai csontvázak nem beszélnek, titkaikat még hosszú időn át meg fogják őrizni.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek ufók idegenek ősi idegenek


Megtekintések száma: 33432





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet