Óriási robbanást észleltek a Holdon! A Tudósok szerint mi lehetünk a következők?

2017. július 8., szombat




Egy 56.000 mérföld per órás sebességgel közeledő, majd a Holdba csapódó tárgyat észleltek.

Elképesztő jelenségre lett figyelmes a NASA a Hold körül, ami elborzasztotta a kutatókat.

A Holdba ugyanis egy eszméletlen sebességgel száguldó aszteroida csapódott be, méghozzá olyan elemi erővel, hogy a becsapódást követő robbanás által keltett fényvillanást a Földről is látni lehetett űrtávcsövek segítségével.

A jelenség azért is fontos, mert a tudósok azonnal felhívták rá a figyelmet, hogy ez akár a Földünkbe is csapódhatott volna, és lehet, hogy mi leszünk a következők.

Az aszteroida mely csapódott ráadásul ne is volt túl nagy, mindösszesen 40 kilogrammot nyomott. Képzeljük el, ha egy ilyen kis súlyú, és méretű gyilkos űrszikla ekkora kataklizmát képes okozni a Hold felszínén, mi lenne, ha egy-egy kilométeres aszteroida tartana a Föld felé...

Ha a földi körülmények között, bolygónk felszínébe csapódott volna be, akkor legalább egy 20 méteres átmérővel rendelkező krátert hagyott volna maga után, pedig ez feltűnően kicsi aszteroidának számít.

A közelben azonban sok minden elpusztulna, ugyanis legalább TÍZ Tomahawk rakéta erejével csapódna be.

A mostani esemény megint csak emlékeztette az emberiséget arra, mennyire törékeny is a Földi élet, és mennyire nagy az esélye, hogy előbb vagy utóbb, de egy gyilkos aszteroida keresztezze otthonunk pályáját.

Ha így lesz, nehéz lesz kidolgozni tervet, mely működhet ellene, mivel semmit sem teszteltek még le élőben, csak különféle elméleti és szimulációs modellek keretében, amik bár pontosnak tűnnek, mégsem egyenlőek a valósággal...

Minden évben egyre több potenciálisan veszélyes aszteroidát észlelnek, ezek egy része a jövőben pályát módosítva bizony komoly kataklizma elé sodorhat minket.

A szakemberek és a NASA ezért egyre inkább sürgeti egy átfogó terv kidolgozását, és annak főpróbáját, hogyha elénk kerülne egy ilyen aszteroida, akkor legyen esélyünk eltéríteni, vagy megsemmisíteni, mielőtt becsapódna, és megölne mindent, és mindenkit a bolygón.

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány nasa űrkutatás kataklizma aszteroida


Megtekintések száma: 152407





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet